17.7.2017 klo 11:05
Uutinen

Tätä lompakkoa ei kannata vohkia: Nappaa kuvan taskuvarkaasta

Kesätapahtumissa ja ulkomailla matkustettaessa kannattaa olla varuillaan taskuvarkaiden varalta. Nyt varkaidenkin kannattaa olla huolissaan, sillä lompakko saattaa paljastaa tekijän.

Volterman on Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa julkaistu tuote, jonka ideana on paljastaa taskuvarkaat. Lompakossa on sisäänrakennettu kamera, joka nappaa kuvan lompakkoa pitävästä henkilöstä.

Käyttäjä voi paikantaa lompakon älypuhelinsovelluksen avulla. Kamera aktivoituu, kun käyttäjä on ilmoittanut sovelluksen kautta lompakon kadonneeksi. Tämän jälkeen lompakon hipelöiminen aktivoi kameran, joka nappaa kuvan.

Volterman osaa muutakin. Siinä on bluetooth-yhteys, joka muistuttaa käyttäjää jos tämä unohtaa älypuhelimensa liian kauas lompakosta. Hälytys toimii myös toisin päin. Teknisiin ominaisuuksiin lukeutuvat lisäksi gps-paikannus ja 3G-yhteys. Lisäksi lompakko toimii kannettavana virtalähteenä. Valittavana on 2000 tai 5000 milliampeerin akut.

Näillä näkymin Volterman on tulossa myyntiin vuoden lopulla. Tällä hetkellä sen voi varata Indiegogosta vajaan 100 euron hintaan.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi