2.6.2017 klo 20:02
Uutinen

Tehotyöläisen sovellusvinkki: Dokumentit helposti digitaaliseen muotoon

Adobe on julkaissut uuden mobiilisovelluksen, joka helpottaa asiakirjojen ja muiden dokumenttien muuttamista digitaaliseen muotoon. Lisäksi dokumenteista voi tehdä tekstihakuja.

Scan-niminen sovellus muuttaa fyysiset dokumentit sähköisiksi. Homma toimii yksinkertaisesti: käyttäjä nappaa kuvan dokumentista tai valitsee valmiin kuvan, minkä jälkeen sovellus hoitaa loput.

Uutuussovellus käyttää apuna koneoppimista, minkä ansiosta sovellus tunnistaa automaattisesti sanat ja asiakirjan reunat. Teknologian avulla käyttäjä voi editoida dokumenttia ja tehdä sen sisällä tekstihakuja.

Kokeilimme sovelluksen iOS-versiota iPhonella. Sovelluksen pitäisi tunnistaa kameran edessä oleva dokumentti automaattisesti, mutta näin ei käynyt vaan otimme kuvan dokumentista manuaalisesti painamalla kameran laukaisupainiketta.

Tämän jälkeen dokumentin voi lähettää eteenpäin pdf-tiedostona esimerkiksi sähköpostiin. Dokumentin käsittely onnistuu Adobe Acrobat -ohjelmalla.

Hakutoiminto ei ainakaan vielä toimi moitteettomasti, sillä sähköpostiin lähetetystä asiakirjasta tehdyt tekstihaut eivät useinkaan tuottaneet tulosta vaikka tekstissä oli haun kohteena olleita sanoja.

Odotettavissa on, että tekstihauissa käytettävä algoritmi paranee jatkossa ja tuottaa parempia hakutuloksia.

Adobe Scan on ladattavissa Android- ja iOS-alustoille.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi