29.5.2022 klo 20:30
Uutinen

Terveellinen ravinto muodostuu monipuolisesta kokonaisuudesta

Teksti: Mari Matinlassi

Torstaina 19.5. yrittäjät olivat kokoontuneet Micropoliksessa sijaitsevaan Chuan Yi -ravintolaan yhteiselle aamupalalle ja sen jälkeen kuulemaan tärkeää asiaa terveellisestä ravinnosta. Tapahtuma oli järjestetty yhteistyössä Iin yrittäjien, Iin kunnan ja Micropoliksen kesken ja kutsuttuina olivat kaikki iiläiset yrittäjät, joita oli paikalla yli kaksikymmentä kiinnostunutta kuulijaa.

Maija Takkinen ja Milla Lakso ovat omavalmentajia ja vastaavat yritysyhteistyöstä työllisyyden kuntakokeilussa Iissä.

Tapahtumassa olivat vieraina myös työllisyyden kuntakokeilun omavalmentajat Milla Lakso ja Maija Takkinen kertomassa työllisyyden kuntakokeilusta Iissä. Oulun seudun työllisyyden kuntakokeilussa osa tiettyjä asiakasryhmiä koskevista TE-toimiston tehtävistä siirretään kunnan tehtäviksi. Näin työllistämisestä tulee paikallisempaa toimintaa. Omavalmentajat tuntevat sekä työnhakijat että paikalliset yritykset henkilökohtaisesti ja voivat näin ollen tehokkaammin auttaa sekä yrityksiä, että työnhakijoita löytämään toisensa. Milla ja Maija vastaavat Iin kuntakokeilussa yritysyhteistyöstä. Heidän toimistonsa on Micropoliksella ja he rohkaisivatkin yrittäjiä olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä heihin työvoimatarpeissa.

Tilaisuuden pääpuhuja, yrittäjä, valmentaja ja kilpaurheilija Aleksi Laajoki luennoi asiantuntijan otteella kiireisen yrittäjän ravinnosta. Terveellinen ravinto muodostuu monipuolisesta kokonaisuudesta. Tärkeimpiä vinkkejä on pyrkiä syömään säännöllisin väliajoin, 2-4 tunnin välein ja koostaa ateriat siten, että niissä on mahdollisimman usein proteiinia, hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja samassa ateriassa. Liian pitkiä taukoja ruokailujen välillä tulisi välttää. Laajoki kannustikin yrittäjiä pitämään mukana tavallista kotiruokaa rasioissa tai juotavia välipaloja, joita voi nauttia vaikka autossa. Hän korosti myös rentoutta ravinnon suhteen. Aina ei pysty syömään säännöllisesti tai monipuolisesti, mutta poikkeamat eivät haittaa, koska kokonaisuus on tärkein. Esitys herätti keskustelua ja yleisö esittikin innokkaasti kysymyksiä esityksen kuluessa. 

Yrittäjä, kilpaurheilija Aleksi Laajoki piti inspiroivan puheenvuoron yrittäjän ravitsemuksesta ja antoi vinkkejä tasapainoiseen ruokailuun myös kiireisen ja epäsäännöllisen työrytmin keskellä.

60-vuotis merkkipäiväänsä tänä vuonna viettänyttä pitopalveluyrittäjää Taina Häkkilää muistettiin kukkakimpulla. Kukkia ojentamassa Iin yrittäjien puheenjohtaja Juha Kallio.