4.2.2021 klo 15:06
Uutinen

Timantti-Eerola Oy on Kotkan Vuoden Yrittäjä 2020

Kotkan Yrittäjät palkitsi Vuoden Yrittäjän torstaina 4.2. Palkinnon yrittäjälle luovuttivat Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Kotkan Yrittäjien puheenjohtaja Johan Bardy ja varapuheenjohtaja Raimo Pippola.

Kotkan Yrittäjät palkitsi Vuoden Yrittäjän torstaina 4.2. Palkinnon yrittäjälle luovuttivat Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Kotkan Yrittäjien puheenjohtaja Johan Bardy ja varapuheenjohtaja Raimo Pippola.

Kotkan Yrittäjien Vuoden Yrittäjä -palkinnon sai vuonna 2020 Timantti-Eerola Oy. Yrittäjäpalkinnon vastaanottaa yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Veli-Matti Eerola.

Vuoden Yrittäjä 2019 palkinnon saajaksi valikoitui pitkän linjan perheyrityksenä toimiva Pk-yritys, joka perinteisellä tavalla on aloittanut toimintansa yhden miehen yrityksenä 1989 kasvaen nykyään tasaisen varmaksi työllistäjäksi tunnettuna 15 hengen työnantajayritykseksi.

Yhtiön liikevaihto on sinnikkäällä ja pitkäaikaisella yrittämisellä kasvanut vuoden 2019 aikana ollut vähän alle 2 milj euroon. Kotkan Vuoden Yrittäjäyhtiö on melko tasaisesti tuottanut myös hyvää tulosta. Vuonna 2019 yhtiön tulos oli 254 000 euroa.

Timantti-Eerola Oy:n tarina
Yritys sai alkunsa keväällä 1989 toiminimellä Timanttileikkaus Eerola yhden miehen yrityksenä. Paljon on tultu siitä eteenpäin.
– Ensin töitä tehtiin kaksi-kolme vuotta yksin. Sen jälkeen palkattiin ensimmäisiä miehiä töihin, kertoo Veli-Matti Eerola.

Yhtiömuutos Timantti-Eerola Oy:ksi, tapahtui vuonna 1999. Tällä hetkellä vakituisia työntekijöitä on 15.
– Yrityksellä on paljon pitkäaikaisia työntekijöitä, suurin osa ollut yli 10 vuotta. Työntekijöiden vaihtuvuus on ollut melko pientä. Näin ollen on saatu ammattitaitoinen porukka kasaan, ja jokaisen vahvuuksia pystytään soveltamaan hyvin, erilaisiin töihin, ja luotetaan että hommat tulee tehtyä.

Yrityksen ensimmäiset vuodet olivat enimmäkseen timanttiporauksia – ja sahauksia.
– Vuosien saatossa purkutyöt tullut mukaan toimintaan. Toiminta on pääsääntöisesti rakennusliikkeille, teollisuudelle ja julkiselle sektorille.

Yli 30 vuotta yrittäjänä
Yritys tekee tällä hetkellä timanttiporauksia ja sahauksia, saneerauspurkuja sekä massiivipurkuja.
– Päivät ovat vaihtelevia. Saa olla paljon erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä. Vuosien varrella tullut paljon tuttuja, muun muassa yhteistyön kautta.

Yrittäjällä on suunnitelmia myös tulevaisuuden varalle. Ja jatkokin on turvattu.
– Tulevaisuuden suunnitelmissa kehittää yritystoimintaa, kuten muun muassa jätteiden jälkikäsittelyssä ja pysyä kehittyvänä yrityksenä muuttuvassa maailmassa. Toimintaan on tullut mukaan mahdollisia yrityksen jatkajia omasta perheestä.

Yrittäjän vapaa-aika
Kiireisellä yrittäjällä on toki myös vapaa-aikaa. Silloin luonto on se, joka vetää puoleensa.
– Harrastuksiin kuuluu muun muassa ulkoilu ja metsästys, matkailu ja mökkeily Lapissa.

Yritystiedot:
Nimi: Timantti-Eerola
Kotipaikka: Kotka, Kotkan Yrittäjät
Perustettu: 1989
Omistaja: Veli-Matti Eerola
Päätoimiala: Muu muualla luokittelematon erikoistunut rakennustoiminta