22.11.2023 klo 17:32
Uutinen

Tmi Reija Immonen

Olen Reija Immonen, yrittäjä, yksinyrittäjä Etelä-Juvalta, Kaislajärveltä.

Olen ensimmäistä kautta Juvan Yrittäjät ry:n hallituksessa. Yrittäjäuraa itselläni on takana liki 40 vuotta. Aloitin maatilayrittäjänä ja oman yritykseni Tmi Reija Immonen perustin vuonna 2002.

Kun maatilayrittäjyys päättyi vuonna 2019, päätin alkaa kehittämään omaa yritystäni. Toimin siis taloushallinnon alalla ja hankin hieman lisäkoulutusta Yritysneuvojan erikoisammattitutkinnosta ja tällä hetkellä työn alla on Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Vuonna 2020 solmin yhteistyösopimuksen Wikli Group Oy:n kanssa ja olen Wikli Control Oy / Wikli Group Oy:n osakasyrittäjä.

Koska toimipisteeni sijaitsee 36 km kuntakeskuksesta, olen siis etätyön pioneereja tällä seudulla ja en toimi ns. pelipaikoilla, niin verkostoitumisesta on tullut itselleni todella tärkeätä. Yksinyrittäjyys oli myös yksi syy miksi ”myin” itseni Wikli Group Oy:lle. Sain itselleni mielenrauhan sille, jos minulle sattuu jotain, niin kirjanpitoasiakkaani eivät jää hunningolle ja työt jatkuvat. Samalla sain itselleni tukiverkoston: aina voi kilauttaa kaverille, jos on jotain kysyttävää.

Tällä mentaliteetilla olen myös Juvan Yrittäjät ry:n jäsen sekä Juvan Yrittäjänaiset ry:n jäsen, verkostoituminen. Kukaan ei tule hakemaan minua täältä peräkylältä. Vaikka se lähteminen tuntuukin joskus vaikealta; huono keli, pimeää, sataa ja itseäkin väsyttää, niin yleensä aina lähteminen on kannattanut. Jo toisten yrittäjien näkeminen ja sen huomaaminen, että et ole sittenkään yksin. Vain yrittäjä voi ymmärtää toisen yrittäjän ajatuksia ja vain toinen yrittäjänainen voi ymmärtää toista yrittäjänaista. Ja aina parempi, jos tapaat muidenkin alojen yrittäjiä kuin mitä omasi on. Aina saat uusia näkökulmia ja vinkkejä omaan yrittämiseen.

Toinen hyvä syy verkostoitumiseen on vaikuttaminen. Yhdistyksen jäsenenä pääset osallistumaan erilaisiin valtakunnallisiin tapahtumiin ja tapaat jälleen uusia ihmisiä ja verkostoidut edelleen. Omat verkostoni ylettyvät tällä hetkellä Suomen Yrittäjien valtuuskuntaan, Suomen Yrittäjänaisten hallitukseen , Taloushallintoliittoon sekä eduskuntaan. Mielestäni tämä lista näyttää melko hyvältä.

Olen toiminut lisäksi muutaman vuoden Etelä-Savon Yksinyrittäjien valiokunnassa. Koronavuosien jälkeen olemme alkaneet herätellä myös yksinyrittäjien toimintaa. Yksinyrittäjätreffit toteutettiin syyskuussa Sahanlahti Resortilla ja 10.11. on valtakunnalliset yksinyrittäjäpäivät Helsingissä. Verkostoidutaanko yhdessä?