5.1.2017 klo 15:21
Uutinen

Toimi ripeästi: nyt haetaan pienyrittäjien Suomi 100 -tuotteita

Pienyrityksille on avattu mahdollisuus osallistua Suomi 100 -juhlavuoteen.

100 hyvää Suomesta -pienyritysmallissa haetaan sataa tuotetta tai palvelua juhlistamaan satavuotiasta Suomea. Tämän vuoden alussa on avautunut pienyrityksille suunnattu yhteistyömalli, joka on jatkoa vuonna 2016 toteutetulle yritysyhteistyön mallille.

Tuotteella tai palvelulla, jolle voidaan myöntää virallinen Suomi 100 -tunnus, on oltava tausta tai tarina, joka perustelee sen valinnan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tuotteeksi. 100 hyvää Suomesta -malli toteutetaan yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton, Kauppakamarin, Suomalaisen Työn Liiton ja Suomen Yrittäjien kanssa.

– Myös suuri yleisö pääsee mukaan äänestämällä omia suosikkejaan yritysten tekemien ehdotusten joukosta. Yleisöäänestys avautuu 15.2.2017 ja jatkuu aina helmikuun loppuun asti. Sata ensimmäistä tuotetta tai palvelua, jotka keräävät vähintään sata ääntä, saavat käyttöönsä Suomi Finland 100 -tunnuksen, markkinointikoordinaattori Heidi Ketola Suomi 100 -sihteeristöstä selvittää.

Pienyritykset voivat hakea mukaan yhdellä tuotteella tai palvelulla 3.1.-31.1.2017 osoitteessa 100hyvaasuomesta.fi.

Miten mukaan?

Ohjelmaan haku on avoinna 3.–31.1.2017 ja tapahtuu verkon kautta osoitteessa 100hyvaasuomesta.fi. Hakemuksessa kerrotaan tuotteesta tai palvelusta, jolla yritys haluaa osallistua.

Käsittelyvaiheessa 3.1.–7.2.2017 varmistetaan, että hakemus täyttää kriteerit. Tarvittaessa yritykseltä pyydetään lisätietoja. Kun hakemus on hyväksytty, se julkaistaan 100hyvaasuomesta.fi -sivustolla.

Hakuehdot täyttävistä tuotteista ja palveluista järjestetään avoin yleisöäänestys 15.–28.2.2017. Sata ensimmäistä hakemusta, jotka saavat äänestyksessä sata yleisöääntä, saavat käyttöönsä Suomi Finland 100 -tunnuksen.

Mukaan päästäkseen yrityksen ja sen ehdotuksen tulee täyttää seuraavat kriteerit:

  • Tuote tai palvelu on uusi tai selkeästi uusi versio vanhasta tuotteesta. Sillä on tausta tai tarina, joka kertoo, miksi juuri kyseinen tuote sopii juhlavuoden tuotteeksi tai palveluksi. Tuote tai palvelu ei loukkaa aiemmin myönnettyjä kaupallisia oikeuksia Suomi 100 -yritysyhteistyön kokonaisuudessa, eikä ole lain tai hyvien tapojen vastainen.
  • Yrityksellä on mahdollisuus osallistua yhdellä tuotteella tai palvelulla.
  • Yritys on tehnyt tai tekee kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen https://sitoumus2050.fi/.
  • Yritys täyttää EU-komission mukaisen pienen yrityksen määritelmän:
    • Yrityksen palveluksessa on alle 50 työntekijää.
    • Yrityksen vuotuinen liikevaihto tai taseen loppusumma on enintään 10 miljoonaa euroa.
    • Yritys täyttää riippumattomuuden perusteen eli sen pääomasta tai äänivaltaisista osakkeista 25 prosenttia tai enemmän ei ole yhden sellaisen yrityksen omistuksessa tai sellaisten yritysten yhteisomistuksessa, joihin ei voida soveltaa pienten yritysten määritelmää.

Lue lisää yritysten osallistumisesta juhlavuoteen täällä >>