3.11.2023 klo 09:26
Uutinen

Toni Forsblom Naantalista, Mikko Rantanen Turusta ja Stina Siikonen Salosta ehdolla Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi

Varsinais-Suomen Yrittäjät valitsee vuosikokouksessaan 7.12. aluejärjestölle uuden puheenjohtajan.

Puheenjohtajaksi ehdolle ovat ilmoittautuneet Toni Forsblom, Mikko Rantanen ja Stina Siikonen.  

Forsport Oy:n yrittäjä Toni Forsblom on Naantalin kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Rasekon valtuuston puheenjohtaja, Varhan valtuuston ja hallituksen jäsen ja Turun seutukuntayhtymän hallituksen jäsen. 

– Näen hyvän yhteistyön ja vahvan edunvalvonnan aluejärjestön työssä ydinasioina, ja haluan kehittää niitä entisestään. Yrittäjien välinen yhteistyö sekä yrittäjien, paikallisyhdistysten, kuntien ja aluejärjestön välinen yhteistyö ovat avaintekijöitä muuttuvassa toimintaympäristössä, sanoo Forsblom. 

Monialayrittäjä Mikko Rantanen on Turun Yrittäjien puheenjohtaja. Lisäksi hän on Turun seudun yrityspalveluyhdistyksen asiantuntijajäsen. Shift ry:n hallituksen ja Turun ydinkeskustayhdistyksen hallitusten jäsenyys päättyy vuoden 2023 loppuun.  

– Olen vahvasti verkostoitunut alueellisesti ja kansallisesti ja minulla on vahvaa talous- ja hallitusosaamista – myös nuorten yrittäjien parista. Minulla on päivittyvä näkemys siitä mitä nuoret haluavat. Lisäksi minulla on monialaista näkemystä ja kokemusta niin perinteisiltä kuin uudemmiltakin yrittämisen aloilta, Rantanen sanoo.  

Koolle Oy:n yrittäjä Stina Siikonen on toimintansa aloittavan Salon Alueen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja ja Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja sekä Suomen Yrittäjien valtuuston jäsen. Siikonen on Salon kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen sekä kaupunkikehityslautakunnan jäsen. Lisäksi hän toimii paikallisen Leader-ryhmän, Ykkösakselin hallituksessa. 

– Istuvana varapuheenjohtajana minulla on erinomainen kuva aluejärjestön tilanteesta niin talouden kuin yrittäjien edunvalvontatyön osalta. Olen vahva viestijä ja puheenjohtajana vastuuta jakava. Uskon näistä olevan hyötyä järjestön ja hallitustyön kehittämisessä sekä asiaamme esiin saamisessa. Siikonen sanoo. 

Tehtäviin ehdolle voi ilmoittautua vielä vuosikokouksessa. Lisäksi valitaan hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle, sekä hallituksen varapuheenjohtajat. 

Varsinais-Suomen Yrittäjät järjestää marraskuussa maakuntakiertueen, johon sisältyy yritysvierailuja sekä puheenjohtajaehdokkaiden paneeli. Tilaisuudet järjestetään 9.11. klo 17 Salon Design Hillissä, 15.11. Klo 17 Loimaan Loimirannassa sekä 28.11. Klo 18 Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla. 

– Kiertueella luottamushenkilömme ja jäsenyrittäjät pääsevät tutustumaan erityisesti puheenjohtajaehdokkaisiin ja näiden linjauksiin paikallislehtien päätoimittajien johdolla, kehittämispäällikkö Inkeri Sundberg kertoo.  

Lisätiedot: 

Toni Forsblom, p. 040 573 3833, toni.forsblom@naantali.fi 
Mikko Rantanen, p. 045 113 0319, mikko.rantanen@kaupallistajat.fi 
Stina Siikonen, p. 040 7682924, stina.siikonen@koolle.fi  
 
Vuosikokousasiat: Inkeri Sunberg, kehittämispäällikkö, Varsinais-Suomen Yrittäjät,  
p. 044 084 2629, inkeri.sundberg@yrittajat.fi  
 
 

Avoimen haun kautta ehdolle tehtäviin ovat hakeneet: 

Puheenjohtajaksi ovat ilmoittautuneet ehdolle: 

Toni Forsblom, Forsport Oy, Naantalin Yrittäjät 
Mikko Rantanen, Kaupallistajat Suomi Oy, Turun Yrittäjät 
Stina Siikonen, Koolle Oy, Salon Alueen Yrittäjät 

Varapuheenjohtajaksi ovat ilmoittautuneet ehdolle: 

Salla Axelin, T:mi Salla Axelin / Sallan Paja, Paimion Yrittäjät 
Ville Manner, Modify Media Oy, Loimaan Yrittäjät 
 
Hallitukseen ovat ilmoittautuneet ehdolle: 

Sami Elmeranta, Sanoma Media Finland Oy, Turun Yrittäjät 
Teija Leino, iTello Oy, Maskun Yrittäjät 
Sarianne Mäkelä, Serenum Oy, Turun Yrittäjät 
Annika Rahtu, Amandis Oy, Naantalin Yrittäjät 
Jutta Schwela, TJ Tiimi Oy, Naantalin Yrittäjät 
Janne Uoti, Luotone Oy, Turun Yrittäjät