Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

26.4.2017 klo 12:49
Uutinen

Top 4: Nämä työsovellukset kannattaa ladata Android-puhelimeen

Tekstidokumenttien ja powerpoint-esitysten muokkaaminen onnistuu myös älypuhelimella. Valmiit dokumentit kannattaa tallentaa pilvipalveluun.

Jos kannettava tietokone on jäänyt syystä tai toisesta kotiin, tärkeitä dokumentteja ja esityksiä voi muokata ja jakaa älypuhelimella.

Valitsimme neljä sovellusta, jotka on syytä ladata työkäytössä olevaan Android-puhelimeen. Sovellukset ladataan Google Play -sovelluskaupasta.

1. Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)

Hinta: Maksuton

Microsoft Officen yksittäiset ohjelmat ovat kaikki ladattavissa Android-puhelimeen. Ohjelmat ovat karsittuja versioita, mutta suuria eroja työpöytäversioihin ei ole. Suurin ero on se, että sovellusmuotoiset Office-ohjelmat on optimoitu käytettäviksi kosketusnäyttölaitteilla. Ohjelmat toimivat tiiviisti yhdessä Microsoftin oman OneDrive-pilvipalvelun kanssa. OneDriveen tallennetut dokumentit ovat käytettävissä millä tahansa mobiililaitteella.

2. Google Docs, Sheets ja Slides

Hinta: Maksuton

Googlen tuottavuussovellukset ovat edelleen ykkösvalinta Android-käyttäjälle. Sovellusvalikoimaan kuuluu tekstinkäsittelyohjelma Docs, taulukkolaskentaohjelma Sheets ja esityksiin tarkoitettu Slides. Office-ohjelmiin verrattuna Google tarjoaa monipuolisemmat työkalut esimerkiksi taulukoiden, kuvien ja kaavioiden lisäämiseen työn alla oleviin dokumentteihin. Mikä parasta, Googlen sovellusten dokumentit ovat yhteensopivia Microsoft Office -dokumenttien kanssa. Editointi onnistuu myös offline-tilassa.

3. Google Drive

Hinta: Maksuton

Google Drive -pilvipalvelu on Android-käyttäjälle helppo ja turvallinen valinta, koska se tulee käyttöjärjestelmän mukana. Google Driven kilpailijoita ovat muun muassa Dropbox ja Microsoftin OneDrive. Driveen tallennetut tiedostot ovat käytettävissä millä tahansa Android-laitteella.

4. AirDroid

Hinta: Maksuton

Mac-käyttäjät ovat tottuneet siihen, että iPhoneen tulevat tekstiviestit hyppäävät myös kannettavan tai pöytäkoneen isolle näytölle. Android-käyttäjä voi halutessaan ottaa käyttöön vastaavan kaltaisen toiminnallisuuden AirDroid -sovelluksella. Sovelluksen avulla älypuhelinta ei tarvitse vilkuilla päätteen ääressä vaan viestit (myös Whatsapp) näkyvät isolla näytöllä ja niihin voi vastata käyttämällä isoa näppäimistöä. Sovelluksen avulla Android-puhelinta voi ohjata tietokoneella ja puhelimen tiedostot voi siirtää kätevästi pöytäkoneelle.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi