11.10.2018 klo 11:12
Uutinen

Topi Paanasen kansalaisaloitteella kaksi viikkoa aikaa kerätä 50 000 nimeä: ”Politiikalla simputetaan ihmisiä työpaikoilla”

Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen on saanut vastata lähes taukoamatta puheluihin ja viesteihin sen jälkeen, kun hän julkaisi ostamansa ilmoituksen Kauppalehden etusivulla keskiviikkona.

– Tekstiviestejä, WhatsApp-viestejä, puheluita, kaikkea tulee koko ajan kun ihmiset yrittävät tavoittaa. Ei tässä tiedä miten päin olisi, Paananen kertoo.

Paananen teki huhtikuussa Työrauha 2018 -kansalaisaloitteen. Sen tarkoituksena on rajata poliittisia lakkoja. Aloitteen tarkemman sisällön voi lukea täällä. Tarkemmin työtaisteluasioihin voit perehtyä täällä.

– Vielä eilen olin sitä mieltä, että ei tästä tule mitään. Nyt tästä voi tullakin jotain.

Maanantaina 15.10. aamupäivällä allekirjoituksia oli noin 10 000 kappaletta.

”Politiikalla simputetaan työpaikoilla”

Hypeä ovat nostaneet useat artikkelit valtakunnan suurimmissa medioissa. Tänä iltana Paananen keskustelee asiasta Ylen A-Talk-ohjelmassa yhdessä EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen ja SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan kanssa.

– Kannan huolta yrityksen työhyvinvoinnista ja siitä, että politiikka tuodaan työpaikoille ja sitä kautta aletaan simputtaa ihmisiä. Nyt näyttää siltä, että tämä kampanja voi lähteä kunnolla liikkeelle.

Paananen huomauttaa Ilta-Sanomien haastattelussa, että ”monet Helsingin toimistoissa työskentelevät poliittisista lakoista vähät välittävät eivät ymmärrä, mitä moinen lakko tarkoittaa teollisuudessa työyhteisölle.”

– Niillä kyylätään, meneekö joku töihin lakosta huolimatta ja annetaan ymmärtää, että ei ehkä kannattaisi, hän toteaa lehdelle.

Omat kiireet etusijalla

Paanasen tavoitteena on saada aloitteelleen 50 000 nimeä, jolloin se voidaan toimittaa eduskunnan käsiteltäväksi.

– Kaksi viikkoa on vielä aikaa. Pidän tavoitetta realistisena. Tavoitteena oli tuoda asia julkiseen keskusteluun, siinä mielessä kansalaisaloite on vain sivujuonne.

Paananen ei ehdi juurikaan hoitamaan asiaa päivisin omien työkiireidensä takia.

– Minulla on 1800 henkilöä johdettavana ja heille kaikille pitäisi saada leipää pöytään. Iltaisin olen käytettävissä tähän asiaan, hän kommentoi.

Peikko Groupilla on toimintaa kaikkiaan 34 maassa.

Kuva: Peikko Group

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Edit: 13.10. Laitettu linkki myös tekstin sekaan saadun palautteen vuoksi.

Edit: 12.10. Lisätty upotettu linkki aloitteeseen.

Edit: 15.10. Päivitetty kansalaisaloitteen allekirjoittajien määrä.

Muita kiinnostavia aiheita