7.2.2017 klo 17:16
Uutinen

Tori, liikenneympyrä ja yrittäjäjuhlat työn alla

Lammin Yrittäjät pohtii torin paikkaa, pyrkii vaikuttamaan liikenneympyrän ulkoasuun ja pohtii uusia kuvioita yrittäjäjuhlan varalle.

Lammin Yrittäjien aamukahvilla oli lämmin tunnelma ulkona paukkuneesta pakkasesta huolimatta. Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki totesi, että mukaan oli kutsuttu myös Tuuloksen ja Hauhon yrittäjiä, mutta ilmeisesti naapureilla eivät autot olleet lähteneet käyntiin. Aamukahvit nautittiinkin oman porukan kesken.

Tilaisuuden lopuksi Kankaanmäki pyysi yrittäjiä kertomaan ajatuksia ja toiveita tulevan toiminnan varalle. Hän muistutti, että kevään koittaessa ryhdytään rakentamaan taas Laidunkauden avausta.

– Lammin torihan on ollut pitkään mietinnässä. Se kun tuntuu olevan aina vähän milloin missäkin. Yksi aloitehan on nyt vetämässä siitä, että tori saataisiin palaneen talon paikalle, Kankaanmäki kertoi.

Kankaanmäki kertoi olleensa jo neljä kertaa yhteyksissä Ely-keskukseen Lammin liikenneympyrän johdosta. Tarkoitus olisi saada liikenneympyrään joulukuusi joulunavaukseen ja muutenkin hiukan siistittyä metsittyneitä istutuksia.

Yrittäjäjuhlaa vietettiin viime syksynä ensimmäistä kertaa kaikkien Hämeenlinnan yrittäjäyhdistysten kesken yhdessä Hämeenlinnassa, Aulangolla. Kankaanmäen mukaan osallistuminen oli vaihtelevaa pienemmistä yhdistyksistä. Lammilla juhla ei herättänyt kyselyjä eikä osallistujiakaan ollut mainittavasti.

– Töykkälän Esko muisteli, että 70–80-luvulla yrittäjäjuhla oli toisentyyppinen, juhlia vietettiin Hakkalan koululla ja mukaan sai tulla oli yrittäjä tai ei. Josko tämäntyyppinen uudistaminen kiinnostaisi, tulkaa mukaan suunnittelemaan ja miettimään, Kankaanmäki innosti.

Seuraava aamukahvitilaisuus pidetään syyskaudella ja tilaisuuden ajankohdasta ilmoitellaan taas hyvissä ajoin.

Susanna Mattila
toimitus@lammille.fi