24.2.2017 klo 08:04
Uutinen

TriPla-hankkeen kautta apukäsipari Hausjärven Yrittäjille

Marja Meisalo on aloittanut TriPla-hankkeen turvin työskentelyn Hausjärven Yrittäjien yritystoiminta-avustajana. Hänen tehtävänsä on auttaa yrittäjäyhdistyksen hallinnossa ja yhteydenpidossa jäsenyrityksiin. Toiminnan tehostamisen kautta on tavoitteena nostaa jäsenmäärää tuntuvasti.

Marja Meisalo aloitti työuransa 80-luvulla ja on siitä pitäen työskennellyt monenlaisissa toimisto- ja muissa työtehtävissä. Meisalon laaja kokemus toimistotyöstä on nyt saatu Hausjärven Yrittäjien käyttöön, kun hän aloitti viime viikolla yhdistyksessä yritystoiminta-avustajana. Marjan työpanos kustantaa yhdistykselle kuukausittain 40 euroa. Summa kattaa hallinnolliset kulut, jotka TriPla hanke laskuttaa palkka- ja työsuhdehallinnon pakollisista kuluista.

Tärkeimmät työmaat Marjalla ovat yhdistyksen jäsentietojen päivittäminen ja uusien jäsenten hankinta. Hän työskentelee alkuun Hausjärven Yrittäjissä, jonka jälkeen hänen on tarkoitus työllistyä johonkin yritykseen. Hausjärven Yrittäjien puheenjohtaja Jyri Laineen mukaan mahdollista on viritellä Hausjärven kunnan kanssa yhteistyötä esimerkiksi hanketeitse, jotta Marja voisi jatkaa kunnan palkkalistoilla yritysyhteyshenkilönä.

TriPla-hanke on LounaPlussa ry:n hallinnoima ja Hämeen TE-toimiston rahoittama välityömarkkinahanke, jonka tehtävänä on etsiä Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seutukuntien yhdistyksistä ja pienyrityksistä työtä, jolle tarvitaan tekijä. TriPla-hanke hoitaa valtakirjamenettelyllä kaikki työsuhteen hallinnointiin liittyvät paperityöt sekä yhteydenpidon niin työvoimaviranomaisiin kuin tilitoimistoonkin.

Hankkeessa ohjataan ja avustetaan kolmannen sektorin toimijoita ja pienyrityksiä toimimaan työnantajana, tarjoamalla tukea ja koulutusta koko työllistymis- ja työllistämisprosessin aikana. Tavoitteena on siis tehdä työllistäminen ja työllistyminen mahdollisimman helpoksi.

Tärkein päämäärä on saada pitkään työttömänä olleita työllistymään hankkeen kautta. Tämän vuoksi hanke työllistää lähinnä yrityksiin, ja yhdistyksiin vain siinä tapauksessa että henkilöllä on mahdollisuus työllistyä yhdistyksen kautta johonkin yritykseen.

Työnantajina toimivat yhdistykset sekä pienyritykset, joiden valtuuttamana TriPla-hanke hoitaa kaikkia työsuhteeseen liittyviä asioita. Työntekijöinä voivat puolestaan olla pitkään työtä etsineet henkilöt, joiden työllistymiseen voidaan myöntää palkkatukea. Yhdistysten saama palkkatuki on 100 %, yrityksille palkkatuki on 50 %. Hankkeen kumppanina toimii Hämeen Kylät ry.

TriPla-hankkeen sivuille >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi