9.5.2018 klo 10:15
Uutinen

Tukea yrittäjille työssä jaksamiseen

Savon Yrittäjät tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua Kiila-kuntoutukseen, jossa saa tukea ja ohjausta hyvinvoinnin edistämiseen ja työkyvyn tueksi.

Kurssin kustantaa Kela ja sen ajalta voi hakea Kelasta kuntoutusrahaa. Korvausta voi hakea myös kuntoutukseen liittyvistä matkakuluista.

Kuntoutukseen voivat hakea yrittäjät, joiden työkykyä uhkaa tai heikentää sairaus ja sen arvioidaan aiheuttavan lähivuosina työkyvyn tai ansiomahdollisuuksien heikkenemisen. Kuntoutuksen tulee kuitenkin hakeutua riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata.

Kurssi koostuu sekä yksilöllisistä tapaamisista asiantuntijoiden kanssa että kolmesta ryhmämuotoisesta jaksosta, jotka toteutetaan Kylpylähotelli Kunnonpaikassa, Siilinjärvellä. Kuntoutusohjelman lisäksi kurssiin sisältyy majoitus kahden hengen huoneessa täysihoidolla. Kurssi alkaa elokuussa 2018 ja päättyy lokakuussa 2019.

Oman jaksamisen tarkastelua

Kuntoutusohjelma rakentuu työhön liittyvistä teemoista ja kuntoutujan omaan terveyteen, fyysisen kunnon sekä elämäntapamuutoksiin ohjaavista teemoista.

Kunnonpaikan työfysioterapeutti Eeva-Liisa Julkusen mukaan kurssilla yrittäjälle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus oman jaksamisen tarkasteluun monelta eri kantilta.

– Jokainen kuntoutuja laatii itselleen henkilökohtaiset tavoitteet, joita arvioidaan kuntoutuksen aikana. Kuntoutuksen alussa ja lopussa tehdään erilaisia mittauksia mm. fyysisen kunnon, elämänlaadun ja työkyvyn osalta, Julkunen kertoo.

Vertaistukea ja intoa itsensä hoitamiseen

Kuntoutuksessa mukana olleet yrittäjät ovat saaneet kurssilta kipinää ja intoa itsensä hoitamiseen. Konkreettisia muutoksia on tapahtunut mm. ruokavalioissa ja liikuntatottumuksissa sekä ergonomiassa ja työntauotuksessa. Arkeen on myös saatu keinoja stressinhallintaan sekä työn ja vapaa-ajan erottamiseen toisistaan.

– Parasta antia ryhmätapaamisissa ovat kuitenkin olleet vertaistuki ja keskustelut muiden ryhmäläisten kanssa, kertoo Kunnonpaikan työfysioterapeutti Outi-Maria Siponen.


Näin haet Kiila-kuntoutukseen

1. Ota yhteyttä omaan työterveyshuoltoosi tai terveyskeskukseen ja pyydä lääkärin B-lausunto kuntoutusta varten.

2. Täytä Kelan kuntoutushakemus sekä liitä siihen lääkärin B-lausunto. Kuntoutuskurssin numero on ”73054”.

3. Ilmoita kurssille hakeutumisestasi Kunnonpaikan edustajalle: Jani Heikkurinen, p. 044 788 9493, jani.heikkurinen(at)kunnonpaikka.fi. Saat lisäohjeita ja tarvittaessa apua lomakkeiden täyttämisessä.

4. Palauta hakupaperit liitteineen Kelaan. Kela tekee lopullisen kuntoutuspäätöksen.