9.7.2018 klo 12:12
Uutinen

Tuliko Lauri Salovaarasta miljonääri 500 päivässä?

Lauri Salovaaran tavoitteena oli tulla miljonääriksi 500 päivässä. Loppusaldo projektista on hänen mukaansa nyt 1 134 600 euroa.

Yrittäjä, mediapersoona Lauri Salovaara aloitti helmikuussa 2017 projektin nimeltä Miljonääriksi 500 päivässä. Hänen tavoitteenaan oli kerätä miljoonan euron omaisuus käyttämättä omaa pääomaa.

– Minulla oli ollut jo pitkään ajatus, että haluan miljonääriksi ennen 40:ää ikävuotta. Toissa uutenavuotena, 38-vuotiaana tajusin, että jos en tee mitään ja ainoastaan toivon tätä asiaa, niin mitään ei luultavasti tapahdu, Salovaara kertoo.

– Päätin, että nyt teen sen oikeasti. Ja kerron siitä koko maailmalle. Ja samalla kun ollaan siinä niin eikö se melkein pitäisi tuotteistaa koko roska. Laittaa nättiin pakettiin ja myydä koko keissi medialle. Ja kun kerta on aloitettu niin tempaistaan kerralla isot nimet mukaan, ettei tarvitse yksin olla, Lauri Salovaara kertoo Facebook-sivullaan.

Projekti päättyi tänään maanantaina ja hänen omistustensa arvo projektissa on Salovaaran oman ilmoituksen mukaan reilut 1,1 miljoonaa euroa. Salovaara neuvonantajineen päätyi omistajaksi kahdeksaan eri yritykseen, joiden osuuksista summa koostuu. Projektin aikana yli 500 yritystä otti yhteyttä.

Miljonääriprojektia hallinnoivan 7Figures Oy:n hallituksen puheenjohtaja on teollisuusneuvos Jorma Terentjeff ja hallituksen jäsenenä on muun muassa somesta ja tv:stä tuttu kauppias Sampo Kaulanen.

Lauri Salovaara ei ole käyttänyt rahaa omistuksiin, vaan on tarjonnut osaamistaan, jota hänellä on muun muassa viestinnästä ja sosiaalisesta mediasta.

Tuhannet ihmiset ovat seuranneet Salovaaran projektia sosiaalisessa mediassa. Hankkeen nettisivuilla on ollut erillinen laskuri, josta on nähnyt reaaliaikaisesti omistusten arvon.

Maanantaina, samana päivänä kuin Lauri Salovaara juhlii 40-vuotissyntymäpäiväänsä, julkaistaan myös kirja Miljonääriksi 500 päivässä, joka on matkakertomus projektista.

– Olipa sinun hankkeesi mikä tahansa – aloita nyt! Et tule katumaan päätöstäsi, Lauri Salovaara kannustaa.

Analyytikko: Yksi nolla pois miljoonasta

Kauppalehden analyytikon Ari Rajalan mukaan Salovaaran omistusten arvottaminen 1,1 miljoonaan euroon rahoituskierrosten arvon perusteella ei ole firmojen lukujen valossa järkevää.

Jos kaikkien kahdeksan sekä Salovaaran oman sijoitusyhtiön 7figuresin tuoreimmat luvut laskee yhteen, liikevaihto on Kauppalehden mukaan kaikkiaan 3,37 miljoonaa euroa, liiketulos -1,1 miljoonaa euroa ja omaa pääomaa kaikkiaan 1,2 miljoonaa euroa.

”Aika vaikea on näillä luvuilla saada edes koko yritysryppään arvoksi miljoona euroa. Lähes kaikki yritykset ovat tappiollisia tai tekevät minimaalista voittoa”, Rajala toteaa Kauppalehdessä.

Salovaara omistaa yhtiöistä vain pieniä osuuksia. Esimerkiksi Kleveristä hän omistaa 0,18 prosenttia, jonka arvo on joukkorahoitusannin kyseenalaisella 5,5 miljoonan euron valuaatiollakin vain 10 000 euroa.

”Vähintään yhden nollan saa ottaa miljoonasta pois, jotta päästäisiin salkun todelliseen arvoon. Tuskin arvo on edes lähellä 100 000 euroa”, analyytikko Rajala summaa.

toimitus(at)yrittajat.fi