13.2.2018 klo 09:35
Uutinen

Tunnetun näyttelijän hotellilaivasta kehkeytyi kolmen vuoden ”kujanjuoksu” – ”tuijotin nurkkaan kuin vanha ajokoira”

Näyttelijä Ismo Apellin hotellilaivahanketta hidastivat lukuisat valitukset.

Lukuisista tv-sarjoista tunnetun näyttelijä Ismo Apellin Kuopiossa sijaitseva Hotellilaiva Wuoksi on avannut ovensa.

Valitukset hidastivat laivan pääsyä Kuopion satamaan kolme vuotta. Laivaa oli tulkittu Kuopiossa hotellirakennukseksi, muualla laivaksi.

– Mietteet ovat huojentuneet. Sanotaanko näin, että tässä tapauksessa voimavaroja on mieluisampaa laittaa yrittämiseen ja sen kehittämiseen kuin byrokratiataisteluun, Apell kertoo Yrittäjät.fi:lle.

– Miten sitä urheilussa sanotaankaan, väsynyt ja onnellinen, mutta kaikkeni annoin. Kyllä [prosessin aikana] välillä tuijotin nurkkaan kuin vanha ajokoira ja mietin, onko tämä edes mahdollista.

Apell toivoo, että kolmen vuoden ”kujanjuoksu” toimisi tulevaisuudessa esimerkkinä byrokratian ja lupajärjestelmän ”kamalista kapuloista” rattaissa.

– Yritys on on ollut toiminnassa jo kolme vuotta. Ei ole helppoa seisottaa lehmää laitumella kun lypsämään ei pääse, yrittäjä vertaa.

– Näitä asioita pystyisi hoitamaan paremminkin. Iisalmessa samat prosessit menivät viikossa, Kuopiossa näinkin pitkään.

Apellin mukaan mainonta ja markkinointi ovat olleet jäissä lupaprosessin ja valituskierteen ajan.

– Olihan tämä aika järjetön kujanjuoksu, joka vihdoin on loppu. Nyt tässä pääsee vasta yrittäjä yrittämään. Sen lupaan, että kaupungin valtuustossa ja kaupunkirakennelautakunnassa pyrin tekemään kaiken sen eteen, ettei kukaan yrittäjä tai kuntalainen joudu vastaavanlaiseen oravanpyörään. Kuopiossa on byrokratiatalkoiden paikka, Apell toteaa.

Palkinto joulukuussa

Ismo Apell sai viime joulukuussa Savon Yrittäjien Vuoden Yrittäjäteko -palkinnon.

Valintaraadin mukaan Ismo on iso tekijä isolla I:llä, mihin hän ryhtyykään. Apellin yrittäjyydessä ja toimintatavassa yhdistyvät inhimillisyys ja lämpö sekä ilo ja positiivisuus.

Apell aloitti yrittäjänä vuonna 2004 perustaessaan veneilypalvelualan yrityksen. Hän jäi toiminnasta pois vuonna 2011 siirryttyään nykyiseen yritykseensä, Tuotantotalo Turpatalli Oy:öön. Yritys on erikoistunut ohjelmapalveluihin, koulutukseen, mainontaan ja tapahtuma- sekä teatterituotantoon. Vuonna 2015 rinnalle tuli Sleeplines Oy, joka pyörittää Wuoksi-hotellilaivan toimintaa.

Apell toimii myös näyttelijänä, kouluttajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi

Kuva: Hotellilaiva Wuoksi