1.7.2021 klo 09:11
Uutinen

Turkulaisen muotisuunnittelija Kisu Korsin taideteos Turku goes Couture julkistettiin 30.6.

Näyttävistä puvuistaan tunnettu Kisu Korsi tuo kesäksi Turun katukuvaan uudenlaista taidetta teoksellaan Turku goes Couture. Teos on uniikki couture-puku ja yksi Turun kaupungin visuaalisten alojen ammattilaisille suunnatun taidekilpailun toteutettavista teoksista.

Turku goes Couture -pukuteos on nähtävissä Turun kaupungintalon edustalla Pudelma-paviljongin vieressä kolmen kuukauden ajan. Korsin suunnittelema ja käsityönä valmistama pukuteos tuodaan ulkotilaan lasivitriinissä, joka suojaa teosta ilkivallalta ja säältä. Keskellä ihmisten kiireisiä arkireittejä oleva veistoksellinen teos valaistaan iltaisin helmaosan alta.

Korsin mukaan on tärkeää jalkauttaa taidetta osaksi avointa arkikokemusta ilkivallan mahdollisuudesta huolimatta.

– On kutkuttavaa luoda kohtaamisia yllättävissäkin paikoissa, eikä pitää taidetta yksinomaan suljettujen ovien takana esimerkiksi museotiloissa, muotisuunnittelija Kisu Korsi linjaa.

Turku goes Couture -teos etsiikin uusia tapoja edistää taiteen kenttää. Näkyvä paikka katukuvassa kutsuu herättelemään ajatuksia taiteen moninaisuudesta.

– Muotisuunnittelu on usein unohdettu taiteenlaji. On erityisen hienoa, että juuri muotitaideteos tuodaan nyt keskelle Turkua kaikkien asukkaiden ja kaupungissa vierailevien nähtäville yhtäläisesti, kertoo Visit Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.

Korsin pukunäyttely Kansallismuseossa juuri ennen koronapandemian alkua vuonna 2019 oli yleisömenestys. Kulttuuri, kauneus ja taide ovat jääneet koronan vuoksi taka-alalle, mutta nyt keskeisellä paikalla oleva teos tuo taiteen takaisin keskelle ihmisten arkea.

– On aika nostaa visuaalisuutta jälleen esille. Tuntuu erityisen hienolta saada tehdä sitä näyttävästi omassa kotikaupungissani Turussa, Korsi sanoo.