19.10.2018 klo 08:16
Uutinen

Turkulaista yrittäjyyttä edistetään Turun Yrittäjien Säätiön ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyöllä

Yritysmentorointia, yritysvierailuja, ideakilpailuja ja verkostoitumistapahtumia. Turun ammattikorkeakoulu ja Turun Yrittäjien Säätiö aloittavat laajan yhteistyön turkulaisen yrittäjyyden edistämiseksi sekä yritystoiminnan ja yrittäjyyskoulutuksen kehittämiseksi.

– Yrittäjyys on menestyvän liiketoiminnan ydin. Turun ammattikorkeakoulu haluaa olla Turun Yrittäjien Säätiön kanssa laajentamassa yrittäjämäisen toiminnan kyvykkyyttä Varsinais-Suomessa tukeaksemme positiivisen rakennemuutoksen jatkumista pitkälle tulevaisuuteen, toteaa Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila.

– Turun Yrittäjien Säätiön missio on edistää turkulaista yrittäjyyttä ja yritystoimintaa. Mietimme sekä seudun positiivisen vireen että Turun Yrittäjien 150 vuotisen taipaleen yhdistävää tapaa toteuttaa jotakin pysyvämpää kokonaisuutta. Siitä sai alkunsa tämä yhteinen kehityshanke Turun AMK:n kanssa. Olen todella tyytyväinen, että sopimus on nyt allekirjoitettu, kertoo Turun Yrittäjien Säätiön hallituksen puheenjohtaja Jarmo Tamminen.

– Turun Yrittäjät on tehnyt pitkään yhteistyötä AMK:n kanssa. Siten tämä Säätiön osittain rahoittama hanke istuu hyvin tavoitteisiimme. Olemme sitoutuneet toimimaan tässä kanavana yritysten suuntaan. Kiivaasti kehittyvässä toimintaympäristössä on tärkeää, että opiskelijoiden oppiminen tapahtuu konkreettisesti yrityksissä. Tämä hyödyttää kaikkia osapuolia. Näin voidaan myös nopeammin vastata positiivisen rakennemuutoksen yrityksille tuomiin haasteisiin sekä parantaa yritysten mahdollisuuksia kasvuun, toteaa Turun Yrittäjien puheenjohtaja Jari Rastas.

Turkulaisyritysten kasvuun ja yrittäjyyttä opiskelevien työelämäkokemuksiin tähdätään juuri aloitetulla Turun Yrittäjien Säätiön ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyöllä. Yhteistyön muotoina ovat mm. tehostaa opiskelijoiden mahdollisuuksia toteuttaa käytännön oppimisjaksoja yrityksissä, yrittäjinä aloittavien tai yrittäjiksi aikovien mentorointi, erilaiset verkostoitumistapahtumat, yritysideoiden kilpailut ja yrittäjyyttä opettavien korkeakouluopettajien jalkautuminen yrityksiin.

Yrittäjyyskoulutuksen kehittämistä ja tukea yrittäjiksi aikoville

Yrittäjyyttä pyritään edistämään sekä toimivissa yrityksissä että tarjoamalla apua yrittäjiksi aikoville tai yrityksen alkutaipaleella toimiville. Myös yrittäjyyskoulutusta kehitetään tavoitteellisesti.

Turun AMK:n opetushenkilöstölle järjestetään koulutustilaisuuksia, joissa yrityksen kertovat näkemyksistään koulutuksen painopisteistä yrittäjyysvalmiuksien parantamiseksi.
Yrittäjiksi aikoville opiskelijoille tarjotaan mentorointia. Yrittäjyystiistai- ja Yrittäjyyden kipinät -tapahtumissa yrittäjät kertovat omista poluistaan yrittäjiksi. Lisäksi järjestetään laajempia verkostoitumistilaisuuksia, joissa yrittäjät, opiskelijat sekä opetus- ja ohjaustahot kohtaavat.