11.10.2023 klo 08:28
Uutinen

Työelämägallup: Kolmen suurimman puolueen kärki erittäin tasainen

SDP on noussut suosituimmaksi puolueeksi työelämässä olevien keskuudessa, mutta kokoomus ja perussuomalaiset ovat aivan kannoilla.

Kolmen suurimman puolueen kärki on tuoreen Työelämägallupin mukaan erittäin tasainen. SDP:n kannatus on 17 prosenttia, mutta kokoomus ja perussuomalaiset ovat aivan tuntumassa 16 prosentin kannatuksella.

Työelämägallupin vastaajilta kysyttiin, mitä puoluetta työelämässä olevat äänestäisivät juuri nyt eduskuntavaaleissa.

– Kamppailu johtavan työelämäpuolueen paikasta on kovaa kolmen suuren kesken. On kuitenkin merkillepantavaa, että ammattiliittojen massiivinen kritiikki ei ole juurikaan nostanut vasemmistoa. Kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteenlaskettu kannatus on lähes tuplasti suurempi kuin SDP:n suosio, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Naisten ja miesten näkemyserot ovat huomattavat. SDP on selkeästi työelämässä olevien naisten ykkönen, perussuomalaiset taas miesten ykkönen.

– Myös perussuomalaisten vahva kannatus alle 30-vuotiaiden keskuudessa on syytä noteerata, Pentikäinen sanoo.

Perussuomalaiset on myös ykkönen duunaripuolueena eli työntekijöiden keskuudessa. SDP on taas ykkönen alempien toimihenkilöiden keskuudessa.

– Keskustelu on saanut ihmisiä valitsemaan aiempaa aktiivisemmin puolueensa. En osaa sanoa -ryhmä on selkeästi pienentynyt alkuvuodesta, Pentikäinen sanoo.

Näin kysyttiin

Työelämägallupin 1 054 vastaajaa ovat työelämässä toimivia työntekijöitä, toimihenkilöitä, johtavassa asemassa olevia, yrittäjiä ja työttömiä.
Kysely tehtiin 13.–25.9.2023.
Tulosten luottamusväli kokonaistuloksen (n=1 054) osalta on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus