20.11.2017 klo 21:01
Uutinen

Työinnostusko turhaa puuhastelua – ei, vaan uuden työn kovaa ydintä

Tutkimushankkeen mukaan innostus voi tuottaa yritykselle parempaa kilpailukykyä ja tyytyväisempiä työntekijöitä

Tekesin rahoittama Leading Passion -tutkimushanke tutkii suomalaista työelämää.

Kun automaatio korvaa yhä useampia rutiinihommia, on sekä jäljelle jäävissä että uusissa työtehtävissä entistä tärkeämpää se, minkälaisella energialla ja intohimolla työntekijät suhtautuvat työhönsä.

Innostus voikin tuottaa yritykselle parempaa kilpailukykyä ja tyytyväisempiä työntekijöitä.

– Olemme Leading Passion -hankkeessa määrittäneet suomalaisen työn innostuksen anatomian, jonka lähtökohtana on ajatus innostuksen yksilökohtaisuudesta. Innostus on jokaisen työntekijän henkilökohtainen kokemus, jolloin omien innostuksen lähteiden ja sen esteiden tunnistamisen merkitys korostuu. Innostusta on mahdollista löytää kaikista työnkuvista ja kaikenikäisenä, vaikka se ei aina näkyisikään ulospäin, toteaa Leading Passion -hankkeen vetäjä, yliopettaja Johanna Vuori Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Johtaja ei voi määrätä työntekijöitä innostumaan, mutta voi muiden työyhteisön jäsenten tavoin nujertaa innostuksen.

Esimies ei voi myöskään synnyttää innostusta, ainoastaan tukea sen muodostumista osoittamalla alaisilleen luottamusta ja antamalla heille sopivasti vapautta, vastuuta ja mahdollisuuksia muokata omaa työnkuvaansa innostavammaksi.

Tutkimushankkeen mukaan esimiesten ja alaisten tulisikin toimia yhdessä innostuksen tukemiseksi ja sen esteiden poistamiseksi.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill