14.3.2017 klo 16:13
Uutinen

Työkkärin Mol.fi saa seuraajan – Nyt on aika sanoa painava sana

Pk-yrittäjä, kanna kortesi palvelun kehitystyöhön ja varmista, että uusi Työmarkkinatori palvelee sinunkin yritystäsi 2020-luvulla.

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) ovat rakentamassa täysin uudenlaista digitaalista rekrytointialustakonseptia, jossa rekrytoinnista tehdään tulevaisuudessa ketterää ja nopeaa – kaikille osapuolille.

Työvoimahallinnon uudistaminen työllistymistä tukevaksi on yksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista ja digitalisointi hallituksen strategian läpileikkaava teema.

Kyseessä on tänään lanseerattu pilotointiprojekti, jonka tarkoitus on luoda pohja vuonna 2018 avattavaan Työmarkkinatoriin. Pilotointiprojektia vetävät yhdessä TEM, KEHA-keskus sekä seitsemän eri rekrytointialan palveluntarjoajaa. Mukana ovat Vainu, Me2We, Treamer, Tii-tus, Duunitori, Palkkaus.fi sekä Valmennuskeskus Public.

Palvelu yhdistää julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat

Valmistuessaan Työmarkkinatori yhdistää ensimmäistä kertaa julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat keskenään tarjotakseen työnhakijalle, työnantajalle, opiskelijoille ja korkeakouluille mahdollisimman joustavan ja palvelevan kohtaamispaikan.

Haku tapahtuu ammattinimikkeiden sijaan osaamistason ja -tarpeiden perusteella. Hakukone hyödyntää sekä semanttista tieto- ja käsitemallia että tekoälyä.

Pilotointiprojektin aikana käyttäjiltä kerätään palautetta sivustosta ja sen toiminnasta.

Palautetta ja ideoita kerätään muun muassa eri sidosryhmille järjestettävissä työpajoissa, hackathonissa (https://ultrahack.org/ultrahack2017sprint1) ja yhteistyökumppaneiden avulla.

Rekrytointialan palveluntarjoajille järjestetään toukokuussa erillinen työpaja, jossa keskustellaan Työmarkkinatorin tarjoamista yhteistyömahdollisuuksista. Pilotointiprojektin kohderyhmänä ovat 20–30-vuotiaat työnhakijat, sekä työnantajat ja korkeakoulut.

Uuteen palveluun voit tutustua ja antaa palautetta osoitteessa www.beta.tyomarkkinatori.fi

Lisätietoa hankkeesta löydät osoitteesta www.tyomarkkinatori.fi

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi