22.3.2017 klo 10:33
Uutinen

Työnantajalle uusi etuus – Kela korvaa perhevapaan 2500 eurolla

Korvaus voi laskea pk-yritysten kynnystä palkata nuoria naisia, arvioi Kelan lakimies Eva Ojala.

Työnantaja voi hakea toukokuusta alkaen 2500 euron korvauksen Kelasta, kun naispuolinen työntekijä jää palkalliselle äitiysvapaalle. Summa on kertakorvaus. Asiasta tiedottaa Kela.

Korvauksella on kaksi edellytystä. Työsuhteen on pitänyt kestää kolme kuukautta ennen äitiys- tai adoptioäidin vanhempainvapaan alkamista ja työsuhteen on kestettävä kokonaisuudessaan vähintään vuoden.

– Perhevapaakorvauksen tarkoituksena on pienentää naisvaltaisten alojen kustannustaakkaa. Samalla se voi laskea pienten ja keskisuurten työnantajien kynnystä palkata nuoria naisia, arvioi Kelan lakimies Eva Ojala tiedotteessa.

– Perhevapaakorvaus on läheistä sukua vuosilomakustannuskorvaukselle, jota työnantajat ovat voineet hakea vuodesta 1994. Lomakustannuskorvauksia haetaan vuosittain noin 30 000. Oletamme, että perhevapaakorvaushakemuksia tulee yhtä paljon.

– Uusi perhevapaakorvaus saattaa myös lisätä työnantajien tietoisuutta vuosilomakustannuskorvauksesta, joten varaudumme siihen, että senkin hakemusmäärä voi kasvaa, Ojala toteaa.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi