18.9.2020 klo 15:18
Uutinen

Työturvallisuuden hyvin hoitanut yritys palkitaan 500 euron lahjakortilla – onko se sinun yrityksesi?

Työturvallisuusteko 2020 Varsinais-Suomessa -kilpailu on osa yrittäjäjärjestön ja LähiTapiola Varsinais-Suomen yhteistyötä. Palkinto jaetaan nyt toisen kerran.

Varsinais-Suomen Yrittäjät etsii ja palkitsee yhdessä LähiTapiola Varsinais-Suomen kanssa yrityksen, joka on tehnyt tänä poikkeusvuonna menestyksekkään ennaltaehkäisevän työturvallisuus- tai ammattitautien ehkäisyyn johtaneen teon. Palkinto luovutetaan joulukuussa.

– Haluamme lisätä tietoisuutta henkilövahinkojen riskeistä sekä vähentää näin työtapaturmia. Osa tapaturmista olisi täysin vältettävissä, mikäli niihin varauduttaisiin ennakolta. Tapaturmat tulevat kalliiksi yrityksille ja yhteiskunnalle ja ovat tietysti myös itse työntekijälle erittäin valitettava asia, sanoo LähiTapiola Varsinais-Suomen liiketoimintajohtaja Raimo Rytö.

Kisa käynnistyi perjantaina 18. syyskuuta. Ilmiantoja ja ilmoittautumisia kilpailuun otetaan vastaan syksyn ajan.

Voittaja palkitaan 500 euron lahjakortilla kaarinalaiseen alan yritys Suomen Turvakauppaan. Palkinnon lisäksi voittajayritys saa käyttöönsä Työturvallisuusteko 2020 Varsinais-Suomessa -digileiman. Voittajan valitsevat Raimo Rytö, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sekä Suomen Turvakauppa Oy:n toimitusjohtaja Jani Rämänen.

– Emme halua yrittäjille lisää byrokratiaa, vaan työturvallisuuteen panostaminen tarkoittaa meille arjen tekoja: esimerkiksi työntekijöiden kouluttamista, panostuksia oikeanlaisiin työvaatteisiin, -tapoihin ja -välineisiin tai kannustejärjestelmiä, Hanna Munter toteaa.

Kisaan voi tehdä myös ilmiantoja, mikäli on törmännyt toimivaan työturvallisuustekoon tai vaikkapa työskentelee yrityksessä, jossa asiaan on panostettu. Vuonna 2019 voiton nappasi Poistoa Oy.

Katso lisää kilpailusta ja ilmoittaudu mukaan tai tee ilmianto täällä >>

Kuvassa viime vuonna palkittu Poistoa Oy:n yrittäjä Niina Kesti.