Yrittäjien Jäsenpalvelu on väliaikaisesti pois käytöstä ke 7.6. klo 8-16 sivustouudistuksen vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

27.2.2022 klo 22:34
Uutinen

Ulkoministeriö: Vältä kaikkea matkustamista Venäjälle

Ulkoministeriö kehottaa matkustustiedotteessaan välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle.

Venäjälle matkustamisen välttämisen lisäksi ulkoministeriön sunnuntaina antamassa matkustustiedotteessa kehotetaan poistumaan välittömästi Venäjän ja Ukrainan rajavyöhykkeeltä Belgorodin, Voronezhin ja Rostovin alueilta (Ukrainan Luhanskin sekä Donetskin vastaisilla alueilta) heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi.

Venäjällä olevia ulkoministeriö kehottaa ulkoministeriö kehottaa välttämään mielenosoituksia.

– Moskovan ja Pietarin keskustassa järjestetään ajoittain mielenosoituksia. Mielenosoitusten lähistöltä on syytä poistua, jotta ei väentungoksessa joudu niihin tai niiden seurauksiin osalliseksi.

Ulkoministeriö kehottaa myös noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä, metrossa, rautatieasemilla ja lentokentillä.

– Kaikkialla Venäjällä on terrorismin vaara, erityisesti suurissa kaupungeissa. Mahdollisia kohteita ovat ennen kaikkea julkinen liikenne, rautatie-, metro- ja lentoasemat, ostos- ja viihdekeskukset sekä joukkotapahtumat. Uhkatilanteessa viranomaiset saattavat evakuoida rakennuksia. Jos joudut evakuointitilanteeseen, toimi rauhallisesti viranomaisen antamien ohjeiden mukaan. Terroriuhan vuoksi Venäjä on tiukentanut turvatoimiaan, mikä saattaa pidentää turvatarkastusaikoja, ulkoministeriön tiedotteessa kirjoitetaan.

Uhkatilanteissa ulkoministeriö neuvoo noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita.

Venäjän lisäksi ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Valko-Venäjällä sekä välttämään tarpeetonta matkustamista Moldovassa.

Toimitus
Toimitus