18.12.2017 klo 10:31
Uutinen

Urheilusta liike-elämään: Laura Lepistö menestyy nyt yrittäjänä

Laura Lepistö lopetti uransa vuonna 2012 Suomen kaikkien aikojen menestyneimpänä yksilötaitoluistelijana. Kilpauransa jälkeen Lepistö jatkoi kesken jääneitä opintojaan Kauppakorkeakoulussa. Tie yrittäjyyteen alkoi muhia mielessä.

– Oikeastaan ajauduin yrittäjäksi pikku hiljaa. Urheilu-uran aikana olin jo kiinnostunut kaupallisesta alasta, kun solmin yhteistyökumppanuuksia yritysten kanssa. Pyöritin leiritoimintaa ja olin mukana erilaisissa projekteissa. Silti oli vaikea tietää, mikä tuntuisi tarpeeksi haastavalta ja kivalta urheilu-uran jälkeen, Laura Lepistö sanoo.

Suunnitelmat alkoivat valjeta, kun Lepistö päätti yhdistää voimansa entisen kilpahiihtäjän Jesse Väänäsen sekä graafikko Juho Heinolan kanssa. Lepistö ja Väänänen olivat molemmat mukana Vancouverin olympiakisoissa.

– Teimme yhdessä projektia Lahden MM-hiihdoille ja aloimme sen jälkeen miettiä, miksemme perustaisi omaa yritystä. Kun Juho saatiin vielä mukaan, meillä on ammattitaitoinen kolmikko kasassa.

Snou Creative on urheiluun keskittyvä sisältömarkkinointitoimisto. Lepistö vastaa uusista asiakkuuksista. Sisältömarkkinoinnin ohella toimisto manageroi tällä hetkellä kolmea urheilijaa.

– Asiakkaamme ovat muun muassa yrityksiä, jotka sponsoroivat urheilijoita tai tapahtumia. Me autamme yritystä hyödyntämään kumppanuutta parhaalla mahdollisella tavalla, Lepistö selvittää.

Onnistunut ensimmäinen vuosi

Toimisto tekee muun muassa videosisältöjä ja sisältökonseptointia. Tarkoituksena on miettiä, miten yritys voi hyödyntää urheilijaa laaja-alaisesti omassa liiketoiminnassaan.

Snou Creativen toiminta alkoi maaliskuussa, mutta vauhtia on riittänyt.

– Ensimmäinen vuosi on mennyt todella hyvin. Tekemistä riittäisi enemmän mihin ehdimme, mutta ainakaan vielä emme ole palkanneet lisää työntekijöitä.

– Varmasti meillä olisi mahdollisuuksia kasvattaa yritystä, mutta nyt mennään tällä konseptilla. Tämä tuntuu parhaalta tavalta yhdistää oma urheilukokemus ja kaupallinen osaaminen.

Omista tulevaisuuden suunnitelmistaan Lepistö ei ole vielä selvillä.

– En ole koskaan tehnyt pitkälle meneviä suunnitelmia. Sen tiedän, että olen elämäntapayrittäjä.

Kuva: Meeri Utti

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi