17.11.2021 klo 19:07
Uutinen

Uudenmaan Yrittäjät terävöittää edunvalvontaa

Uudenmaan Yrittäjien syyskokous pidettiin 17.11. Kirkkonummella. Paikallisuus ja edunvalvonta korostuvat tulevalla strategiakaudella.

Julkilausuma:

Yrittäjyys muuttuu ja yrittäjyys myös muuttaa yhteiskuntaa. Selviä muutostrendejä ovat yrittäjien ikääntyminen, kaupungistumisen kiihtyminen, kasvava työvoimapula, työantajayritysten koon pieneneminen, kansainvälistyvien pk-yritysten määrän kasvu, yrittäjän ja palkansaajan rajan hämärtyminen, nuorten yrittäjyysinnon vahva kasvu ja maahanmuuttajayrittäjien määrän kasvu. Koronan väistyessä on Uudenmaan Yrittäjät uuden strategiakauden kynnyksellä.

Uudenmaan Yrittäjät on strategiaprosessin kuluessa tunnistanut tarpeen terävöittää entisestään edunvalvontaa. Voidakseen paremmin toteuttaa perustehtäväänsä on järjestö päättänyt perustaa uuden edunvalvonta- ja elinkeinopolittiisen työryhmän. Työryhmä toimii hallituksen ja aluejohtajan tukena, ja sen tavoitteena on tunnistaa yrittäjien toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja niitä indikoivia heikkoja signaaleja.

– Käynnissä oleva hyvinvointi- ja soteuudistus tuo toimialueelle neljä hyvinvointialuetta. Ne muodostavat uuden hallintorakenteen, joka vaikuttaa jokaisen, myös yrittäjien arkeen tulevaisuudessa. Vaikuttamismahdollisuuksien tunnistaminen ja avaaminen hyvinvointialueiden toimintaan on uuden työryhmän yksi ensimmäisistä konkreettisista tavoitteista, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Aalto sanoo.

Käynnistyvällä strategiakaudella Uudenmaan Yrittäjät on siirtämässä toiminnan fokusta entistä enemmän paikallisuuteen. Tavoitteena on olla entistäkin vahvempi tuki ja paikallisyhdistyksen kumppani, koska käytännön toimintaa tehdään paikallisesti alueen kunnissa. Uudenmaan Yrittäjät haluaa varmistaa, että jokaisessa toimialueen kunnassa on parhaat mahdolliset yrittäjyyden edellytykset ja yrittäjille sekä business- että vertaisverkosto.