1.6.2018 klo 08:10
Uutinen

Uudet Nokia-puhelimet julki: Ensiarvioissa kiitellään parantunutta käyttötuntumaa

HMD Global esitteli viime tiistaina kolme uutta älypuhelinta, jotka tulevat myyntiin myös Suomessa. Ensiarvioissa puhelimet ovat saaneet positiivisia kommentteja.

Nokia-puhelimia valmistava HMD Global lanseerasi tiistaina Moskovassa kolme uutuuspuhelinta, joista kukin sijoittuu edulliseen hintaluokkaan. Mallit ovat seuraajia Nokia 2-, 3-, ja 5-puhelimille.

Nokia 5.1 on edeltäjänsä tavoin metallirunkoinen. Näytön koko on suurentunut 5,5 tuumaan. Kamerapuolella uutta on laajakulmaobjektiivilla varustettu etukamera. Puhelimen hintaa ei ole vielä vahvistettu, mutta se sijoittunee 200 euron tienoille.

Uutta laitteessa on aikaisempaa tehokkaampi prosessori ja sormenjälkitunnistimen paikan vaihtaminen laitteen taakse.

Nokia 3 on ollut HMD:n Nokia-puhelinten suosituin malliversio. Uudessa 3.1:ssä on niin ikään nopeampi prosessori. Heinäkuussa myyntiin tulevan puhelimen hinta on 159 euroa (16 gigatavun tallennusmuisti) tai 189 euroa (32 gigan tallennusmuisti).

Kolmas myyntiin tuleva uutuus on päivitetty versio Nokia 2 -mallista. Nokia 2.1:ssä on 5,5-tuumainen näyttö ja kokoluokassaan iso 4000 milliampeeritunnin akku. Takakamerassa on kahdeksan megapikselin kenno. Tämän puhelimen hinnasta ei ole vielä tietoa.

Muutoksia kiitellään

Mobiili.fin ensiarvioiden perusteella puhelimille voi povata hyvää menestystä Suomessa. Verkkosivuston mukaan ”uutuuksien design ja laatutuntuma on edelleen edeltäjien tavoin hintaluokka huomioiden erinomaisella tasolla”.

Uudistettu muotoilu näkyy puhelinten aikaisempaa parempana käyttötuntumana. ”Designissa tapahtuneiden muutosten myötä sekä Nokia 3.1 että Nokia 5.1 ovat pari kolme milliä pidempiä kuin edeltäjänsä, mutta samalla pari-kolme milliä kapeampia. Muutos tekee puhelimista kädessä siromman tuntuisia”, Mobiili.fi kirjoittaa.

Yksi merkittävimmistä muutoksista on Nokia 3.1:n aikaisempaa nopeampi prosessori. Valmistajan mukaan tehoparannus on noin 50 prosenttia. Nokia 5.1:n suorituskyvyn on laskettu parantuneen noin 40 prosentilla edeltäjästään.

Kuva: HMD Global

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi