14.6.2017 klo 09:25
Uutinen

Uudet nokialaiset viedään käsistä – HMD Global yllättyi suosiosta

Nokia-puhelimet ovat mylläämässä Suomen älypuhelinmarkkinoita uuteen uskoon.

HMD Globalin uudet Nokia-puhelimet tulevat myyntiin tällä ja ensi viikolla. Eilen kauppoihin saapui Nokia 3, ensi viikolla vuorossa ovat Nokia 5 ja Nokia 6.

Retrohenkisen Nokia 3310:n tavoin uusien mallien kysyntä näyttää olevan niin kovaa, ettei puhelimia riitä alkuvaiheessa kaikille.

Esimerkiksi Gigantti on kertonut, ettei laitteita riitä tällä hetkellä myymälöiden hyllyille vaan kaikki puhelimet toimitetaan suoraan tilaajille.

– Kaikkia ennakkotilauksia ei ole saatu vielä purettua. Lisää puhelimia saapuu koko ajan ja joitain kappaleita voi löytyä kaupan hyllyiltä, HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela sanoo.

HMD ei kerro ennakkotilausten määrää, mutta Korpela sanoo sen olleen yllätys valmistajalle.

– Tämän hintaluokan laitteita ei yleensä tilata ennakkoon eikä edes osteta netistä vaan suoraan myymälästä.

Korpelan mukaan uusista Nokia-puhelimista kysytyin näyttää ennakkotilausten perusteella olevan kuutosmalli.

– Emme suunnitelleet mitään kovin organisoitua ennakkotilauskampanjaa, mutta toki halusimme että kovimmat fanit voivat tilata laitteen etukäteen.

3310-malli on niin ikään edelleen huonosti saatavissa suoraan liikkeistä, mutta Korpela arvioi tilanteen paranevan kesäkuun lopussa.

Kova haastaja Huaweille

Nokia-tuotemerkin paluulle povataan hyvää suosiota etenkin Suomessa. Markkinoilla riittää edelleen kysyntyää edullisille puhelimille. Nokia-puhelinten etuna pidetään myös ”puhdasta” Android-käyttöjärjestelmää, jonka päälle ei ole lisätty valmistajan omaa käyttöliittymää.

Nokia-puhelinten kysyntäpiikin aiheutti ensimmäisenä 3310, joka on ollut viime viikot Suomen myydyimpien puhelinten listan kärjessä.

Nokialaiset iskevät Suomessa tiukkaan markkinaan, jota hallitsee tällä hetkellä lähes suvereenisti kiinalainen Huawei.

Huawein puhelimet ovat nousseet Suomessa myydyimmiksi sen jälkeen, kun Nokian puhelimet käytännössä katosivat markkinoilta. Nyt Huawei saa suomalaisen haastajan, vaikka uudet nokialaiset valmistetaankin Kiinassa.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi