1.12.2017 klo 13:23
Uutinen

Uudet puheenjohtajat Varsinais-Suomen ja Pohjois-Karjalan Yrittäjiin

Varsinais-Suomen Yrittäjien uutena puheenjohtajana aloittaa lakimies Jyrki Hakkarainen ja Pohjois-Karjalassa mainosmies Perttu Kouvalainen. Mitkä ovat tärkeimmät asiat, joihin uudet puheenjohtajat haluavat vaikuttaa?

Varatuomari Jyrki Hakkarainen perusti oman lakitoimiston 1993. Myöhemmin hän lähti palkkatöihin, ensin Suomen Lähi- ja Perushoitajaliiton neuvottelupäälliköksi, sitten Pohjan kunnanjohtajaksi. Vuodesta 2012 hän on ollut taas päätoimisena yrittäjänä Salon ja Raaseporin seuduilla. Hän toimii Kiskon Laki Oy:n yrittäjänä. Hän on myös Kiikala-Suomusjärvi-Kiskon Yrittäjien puheenjohtaja ja tällä hetkellä Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana.

– Yrittäjäjärjestön jäsenmäärä pienenee, se on haaste. Pitää panna tuote kuntoon, tehdä jäsenyys houkuttelevaksi, Hakkarainen vastaa kysymykseen tärkeimmästä asiasta, johon haluaa vaikuttaa.

Hakkarainen aikoo kiertää ahkerasti kentällä ja kuunnella alueensa yrittäjien ääntä.

Tärkeä asia on myös päätöksenteon ja tiedottamisen tehostaminen. Jyrki Hakkarainen kertoo, että Varsinais-Suomen Yrittäjien kokouksessa keskiviikkona hyväksyttiin aluejärjestön uudet säännöt. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että aluejärjestön hallitus on jatkossa pienempi.

Siinä istuu aluejärjestön neljän hengen puheenjohtajiston lisäksi 4–6 hallituksen jäsentä. Aiemmin hallituksessa ovat olleet kaikkien paikallisyhdistysten puheenjohtajat.

”Menestymiseen ja riskinottoon ei kannusteta”

Pohjois-Karjalan Yrittäjien uusi puheenjohtaja Perttu Kouvalainen (kuva alla) toteaa, että yrittäjyys on suositumpaa ja innostavampaa kuin koskaan.

– Silti meillä on varsinkin tunnepuolella haasteita. Haluan tukea yrittäjyyden positiiviseen mielikuvaan liittyvää tunnetta ja samalla kehittää rakenteita entistä myönteisempään suuntaan, Kouvalainen sanoo.

Hänen mukaansa menestymiseen ja riskinottoon ei edelleenkään kannusteta Suomessa.

– Pelkäämme virheitä ja välttelemme veroja kun pitäisi toimia päinvastoin, kuten vain yrittäjät parhaimmillaan pystyvät, Kouvalainen sanoo.

Hän itse aloitti yrittäjänä vuonna 2003. Perttu Kouvalainen on mainostoimisto Fabrikin toimitusjohtaja.

– Ohjelmatoimiston kautta tapahtumamarkkinointiin ja valtakunnalliseen toimintaan johti se polku. Funmedia Oy:n ja minun yhteinen matka loppui elokuussa 2017. Nyt tulee seitsemän vuotta markkinointiviestintää Fabrikissa täyteen ja se polku jatkuu edelleen, Kouvalainen kertoo.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi