6.2.2018 klo 08:04
Uutinen

Uudistavalla otteella kohti 40-vuotisjuhlavuotta

Tammelan Yrittäjien uusi puheenjohtaja Janne Siikonen on Tammelan paluumuuttajia ja toisen polven jäsen Tammelan Yrittäjissä. Uusi puheenjohtaja johdattelee yhdistyksen juhlavuoteensa uudistavalla otteella.

Tammelan Yrittäjien uusi puheenjohtaja on rallielämyspalveluita tuottavan 1st Time Racingin yrittäjä Janne Siikonen. Tuore puheenjohtaja on ehtinyt olla Tammelan Yrittäjien hallitustoiminnassa mukana vasta vuoden, mutta taustaa yrittäjäjärjestössä toimimisesta löytyy pidemmältä ajalta.

Siikonen on kotoisin Tammelasta. Nelisen vuotta sitten hän palasi kotikonnuille vakituisesti asumaan, ja samalla hän muutti Yrittäjien jäsenyyden Mäntsälästä Tammelaan. Siikonen on jo toisen polven jäsen Tammelan Yrittäjissä, sillä isä Timo oli yhdistyksen perustajajäseniä.

Yrityksen toiminta keskittyy Lopelle, jossa rallielämysten näyttämönä toimii ralliharjoittelukeskus Saukkolan EK. Asiakkaat tulevat pääasiassa Etelä-Suomen alueelta, mutta myös muualta Suomesta.

Siikonen oli jo Mäntsälän aikoinaan mukana Yrittäjien paikallisyhdistyksen hallituksen toiminnassa. Siirtyminen toiseen yhdistykseen on antanut perspektiiviä siihen, miten jokainen yhdistys muotoilee toiminnastaan omannäköistään.

– Mäntsälässä tehtiin erittäin vahvaa yhteistyötä koulujen ja nuorten kanssa. Se on ensimmäinen kehittämiskohde, johon haluan Tammelassa vaikuttaa. Haluan olla viemässä kouluihin tietoa yrittäjyydestä ja lisätä yrittäjyyssäpinää nuorten keskuudessa, hän sanoo.

Tammelan Yrittäjät on Siikosen mukaan arvostettu järjestö, jonka toiminta on ollut hyvin vakiintunutta. Uutta on yhteistyö kunnan kanssa, jota kunnanjohtaja Kalle Larsson on ollut voimakkaasti edistämässä. Yhteistyö hakee vielä muotoaan, etenkin kun yhteistyöelimen neljästä henkilöstä kolme on juuri vaihtunut.

– On kuitenkin vahvuus, että tällainen yhteistyö on luotu. Nyt on aika saada siitä tehoja irti, hän toteaa.

Tammelan kunnan isoin vuosittainen yleisötapahtuma, Makkaramarkkinat on Tammelan Yrittäjien koordinoima. Myös Makkaramarkkinoiden konseptia Siikonen haluaa uudistaa rankalla kädellä.

– En ole aiemmin ollut vastuussa tästä tapahtumasta, eli minulla ei ole minkäänlaista menneisyyden painolastia. Se mahdollistaa tapahtuman uudistamisen. Katsotaan sitten miten onnistutaan, ja seuraavana vuonna jatketaan uudistamista ensimmäisen vuoden kokemusten perusteella.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM