28.10.2020 klo 14:52
Uutinen

Uusi hallitus valittu Rauman Yrittäjät ry:lle

Rauman Yrittäjät ry kokoontui eilen sääntömääräiseen kevät- ja syyskokoukseen Etappi 22 tiloihin ja valitsi uuden hallituksen vuodelle 2021.

Kokouksen puheenjohtajana toimi toimitusjohtaja Kari Wendelin Rauma Interior Oy:stä. Kevätkokouksessa tehtiin päätös yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta Suomen Yrittäjien suosittelemien sääntöjen mukaiseksi, jonka seurauksena syyskokouksessa valittiinkin kokonaan uusi hallitus Rauman Yrittäjille. Ensivuoden luottamushenkilöistä ei kuitenkaan jouduttu äänestämään koska ehdokkaita oli juuri oikea määrä vapaana oleviin paikkoihin nähden.

Rauman Yrittäjät ry:n on sinnitellyt jäsenmäärällään 730:n tuntumassa muutaman vuoden ajan. Jäsenpysyvyys ja uusien jäsenten hankinta korostuvat ensi vuodenkin toiminnassa. Näihin pureudutaan kohtaamalla jäseniä yrityskierroksilla sekä järjestämällä kohdennettuja tapahtumia ja koulutuksia eri toimialoille ja eri kokoisille yrityksille.

Loppuvuoden tapahtumia on tänä vuonna jouduttu jossakin määrin supistamaan tai perumaan valitsevan koronatilanteen vuoksi, mutta tilaisuuksia on silti pyritty järjestämään mahdollisuuksien mukaan. Viime kuukausien aikana on järjestetty mm. tilaisuuksia yksinyrittäjille, yli 10 henkeä työllistäville yrityksille sekä sote-alan keskustelutilaisuus Rauman kaupungin kanssa. Viime vuonna aloitettuja yritysvierailuja on myös jatkettu, jotta ensikäden tietoa yrittäjien tilanteesta saadaan suoraan kentältä. Ensi vuonna kohdennettuja koulutuksia ja tapaamisia on tarkoitus jatkaa ja vuoden 2021 isoimpia tapahtumia tulee olemaan Business Night in Rauma joka on kaikille yhteinen tapahtuma.

Raumaan rakastuttiin tänä kesänä kotimaisen matkailun voimin

Rakastunut Raumaan toiminta tähtää edelleen brändinsä vahvistamiseen ja tunnettavuuden lisäämiseen Rauman alueella, mutta ensi vuonna panostetaan myös brändin vahvistamiseen Rauman lähikaupungeissa ja kunnissa. Koronasta huolimatta tänä vuonna Rauman keskustassa järjestettiin tapahtumia ja kesällä järjestetyt iltatorit olivatkin hyvin suosittuja raumalaisten keskuudessa. Kesä 2020 oli raumalaiselle matkailulle myös erittäin onnistunut lisääntyneiden kotimaisten matkailijoiden vuoksi, vaikka ulkomailta Suomeen ei päästykään matkaamaan. Nyt katse on jo joulussa ja loppuvuoden tapahtumien suunnittelu käynnissä. Joulunajan tapahtumia järjestetään entiseen malliin, mutta muokatulla ohjelmalla niin että turvaväleistä pystytään pitämään huolta. Ensi vuodesta odotetaan jälleen kiireistä kotimaanmatkailun merkeissä ja Rakastunut Raumaan toiminnan tarkoituksena onkin järjestää aktiivinen tapahtumavuosi Raumalla.

Rauma Yrittäjien uusi hallitus vuodelle 2021

Koronan vuoksi syksyyn siirretty sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin samana iltana syyskokouksen kanssa. Kevätkokouksessa päätettiin ottaa käyttöön Suomen Yrittäjien suosittelemat uudet yhdistyssäännöt, joiden vuoksi koko Rauman Yrittäjien hallitus valittiin uudestaan syyskokouksessa.

Rauman Yrittäjät ry:n puheenjohtajana jatkaa Antti Simula seuraavat kaksi vuotta. Avoimia hallituspaikkoja oli yhteensä 12 kappaletta puheenjohtajan lisäksi ja ehdokkaita uuteen hallitukseen oli sama määrä, joten äänestystä ei tänä vuonna jouduttu suorittamaan.

Hallituksessa jatkaa kahdeksan jo edellisessä hallituksessa toiminutta jäsentä. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi nousivat myös erovuorossa olleet varajäsenet Seija Aronen ja Riikka Lehtinen. Uusina jäseninä hallitukseen nousivat Jari Haarala ja Anni Kelhä.

Hallitus voi jatkossa myös kutsua kokouksiinsa asiantuntijoita, joilla on kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus. Viime vuonna aloitettu yhteistyö Rauman kaupunginhallituksen nimeämän asiantuntijajäsenen kanssa jatkuu, mutta asiantuntija ei uusien sääntöjen mukaan ole enää hallituksen varsinainen jäsen. Vuonna 2020 Heikki M. Nurmi kaupunkikehityksestä osallistui hallituksen toimintaan Rauman kaupunginhallituksen nimeämänä asiantuntijana ja yhteistyötä ollaan jatkamassa myös ensi vuonna uusien sääntöjen puitteissa.

Rauman Yrittäjä ry 2021:

Puheenjohtaja Antti Simula, RS-Rakennus oy

Hallitus (12 jäsentä)

Seija Aronen, Fresco Ravintolat Oy

Jari-Pekka Akkanen, J-P Computer Oy

Sami Haapanen, Rauman Top Security Service Oy

Jari Haarala, K-Supermarket Arena

Mika Heino, T:mi Mika myy

Oona Rantanen, Leo Laine Oy

Tiina Karenmaa-Virtanen, Hoitokoti Linnanneito Oy

Riikka Lehtinen, Tilitoimisto Finansia Ky

Johanna Pusa, Sinisaaren Autogrilli

Risto Reivolahti, Rauman Sähkö- ja Teleasennus Oy

Minna Vilponen, Asema Fysioterapia

Anni Kelhä, KollanPojat Oy

Rauman Yrittäjät ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2021:PDF icon2021_rauman_yrittajat_toimintasuunnitelma.pdf

Rakastunut Raumaan toimintasuunnitelma vuodelle 2021: PDF icon2021_rakastunut_raumaan_toimintasuunnitelma.pdf

Lisätietoja:

Viestintä – ja tapahtumakoordinaattori Heidi Ahvenainen 044 34971 11

puheenjohtaja Antti Simula 050 0591 339

Rauman Yrittäjät ry on noin 730 raumalaisen yrityksen etuja ja yhteistoimintaa edistävä yhdistys, jonka toiminnan ohjenuorina ovat rohkeus, uusiutumiskyky ja luotettavuus. Yhdistys perustettiin 1936 ja vuonna 2016 se juhli 80-vuotista taivaltaan. Rauman Yrittäjät ry on yksi Satakunnan Yrittäjät -aluejärjestön 26 paikallisyhdistyksestä ja maakunnassa toiseksi suurin paikallistoimija.