19.12.2017 klo 09:04
Uutinen

Uusi koulutusohjelma perehdyttää pk-yritykset startup-kulttuuriin

Fly SME -koulutusohjelma yhdistää perinteiset pk-yritykset ja startupit. Kaikille suomalaisille yrittäjille ja yrityksille avoin ohjelma käynnistyy maaliskuussa.

Suomen Yrittäjät tarjoaa kevään aikana suomalaisille yrityksille startup-kulttuuriin perehdyttävän koulutusohjelman.

Fly SME -ohjelma on neljän webinaarin sarja, joka päättyy Arctic15-startup-tapahtumaan toukokuun lopussa. Fly SME -webinaarit ovat englanniksi ja ne järjestetään yhteistyössä ArcticStartupin kanssa.

Fly SME on avoin kaikille suomalaisille yrittäjille ja yrityksille. Ohjelma alkaa maaliskuussa. Osallistuminen ei vaadi Suomen Yrittäjien jäsenyyttä.

– On tärkeää, että perinteiset pk-yritykset ja startupit löytävät toisensa. Olemme tehneet sen eteen töitä jo reilun vuoden. Pk-yritys on startille usein paljon luontevampi yhteistyötaho kuin iso konserni. Sillan rakentaminen vakiintuneiden pk-yritysten ja starttien välille on tärkeää, koska kumpikin voi oppia hurjasti toisiltaan, puhumattakaan yhteistyömahdollisuuksista, sanoo Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.

– Startup-yhteistyö ei hyödytä vain suuryrityksiä vaan myös pk-yrityksiä, jotka haluavat innovoida ja kasvaa. Sanoisin, että kyseinen yhteistyö on melkeinpä tärkeämpää juuri pk-yrityksille, joilla ei useinkaan ole valtavia budjetteja, mutta jotka haluavat silti kasvaa nopeasti. Juuri se on startup-kulttuurin tehtävä ja arkea, luonnehtii Jochen Faugel ArcticStartupista.

Vakiintunut pk-yritys voi esimerkiksi kiihdyttää digitalisaatiotansa startup-yhteistyön avulla.

– ArcticStartupissa ja Arctic15-tapahtumassa tehtävämme on tukea yrityksiä ja saattaa ihmisiä yhteen. Olemme iloisia voidessamme toteuttaa tämän koulutusohjelman yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa, Faugel sanoo.

Englanniksi järjestettävä Fly SME on siihen osallistuville yrittäjille ja yrityksille ilmainen.

– Osallistujakunnassa tulee suomalaisten yrittäjien lisäksi olemaan myös virolaisia, ruotsalaisia, tanskalaisia ja norjalaisia yrittäjiä. Olemme tarjonneet naapurimaidemme sisarjärjestöille mahdollisuuden osallistua ohjelmaan mukaan, koska englanti mahdollistaa sen, jatkaa viestintäjohtaja Jussila.

Lue lisää Fly SME:stä ja ilmoittaudu mukaan täällä

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi