6.10.2021 klo 14:19
Uutinen

Uusi Näin perustan yrityksen Suomessa -kurssi auki maahan muuttaneille osaajille

Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Humanistinen ammattikorkeakoulu julkaisivat uuden ilmaisen Näin perustan yrityksen Suomessa -verkkokurssin. Kurssi on osa Tempo-hanketta.

Maahan muuttaneille osaajille suunnattu verkkokurssi on suoritettavissa englanniksi ja selkosuomeksi. Kurssi tarjoaa tukea myös ohjaajille, opettajille, yritysneuvojille ja muille uraohjaajille.

Kansainväliset osaajat Suomessa eivät välttämättä tunne yrittäjyyteen liittyviä rakenteita ja mahdollisuuksia riittävän hyvin. Näin ollen verkkokurssin tavoitteena on perehtyä yrittäjyyteen paremmin ja käydä läpi perusasioita liittyen yritystoiminnan suunnitteluun. Kurssin aikana laaditaan liiketoimintasuunnitelma. Lisäksi pohditaan, minkälaista suomalaisessa työelämässä tarvittava yrittäjämäinen asenne on.

Tempo -hanke järjestää syksyllä verkkokurssiin liittyen työpajoja kansainvälisille osaajille englanniksi. Pajoissa tuetaan verkkokurssin tekemistä sekä verkostoidutaan muiden yrittäjyydestä kiinnostuneiden osaajien parissa. Lisäksi ohjaajille on tarjolla avoin koulutusaamu, jossa esitellään yrittäjyyteen valmentamista ja käydään läpi verkkokurssin tarjoamat mahdollisuudet.

Lisätietoa kurssista.

Lisätietoa verkkokurssia tukevista työpajoista.

Lisätietoa ohjaajakoulutuksesta.

Tempo-hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Tuemme kansainvälistä osaamista ja yrittäjyyttä Varsinais-Suomessa. Valmennamme ryhmiä ja yksilöitä, rohkaisemme työnantajia ja rakennamme työkaluja ohjaajien ja neuvojien käyttöön.

We support international talent and entrepreneurship in Southwest Finland. We coach groups and individuals, encourage employers and build tools for migrant entrepreneurship guidance.