28.5.2018 klo 09:53
Uutinen

Uusi Nokia-puhelin tulossa huomenna: Tämä siitä tiedetään

HMD Globalin hallussa oleva Nokia-tuotemerkki on menestynyt hyvin älypuhelinmarkkinoilla. Uutta mallia odotetaan huomenna.

HMD Globalin valmistamien Nokia-puhelinten malliston odotetaan täydentyvän huomenna tiistaina, kun yhtiö esittelee uuden älypuhelinmallin Moskovassa. HMD kertoi suunnitelmistaan Twitterissä.

Paikkana Moskova on poikkeuksellinen, sillä yleensä älypuhelinjulkistukset ovat sijoittuneet Keski-Eurooppaan, Aasiaan tai Yhdysvaltoihin. HMD käyttää twiitissään hashtagia #ChargedUp.

Markkinoilla ennakoidaan,. että yhtiö aikoo esitellä kansainvälisille markkinoille suunnatun version aikaisemmin Kiinassa esitellystä Nokia X6:sta. Kyseessä on edullisen hintaluokan Android-älypuhelin, jossa on 5,8-tuumainen kosketusnäyttö. Laitteessa on pikalataus, johon edellä mainittu hashtag saattaa viitata. HMD on aikaisemmin kertonut, että X6:n voi ladata tyhjästä 50 prosentin varaustilaan puolessa tunnissa.

Ilta-Sanomien Digitoday arvioi, että hashtagilla voidaan viitata myös langattomaan laturiin, jollaista HMD Global ei ole vielä tarjonnut puhelintensa ostajille.

HMD Global on onnistunut tavoitteessaan päästä varteenotettavaksi peluriksi Android-puhelinten markkinoilla. Tutkimusyhtiö Canalysin mukaan Nokia-puhelimet olivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä Euroopan viidenneksi myydyimpiä älypuhelimia 1,6 miljoonan kappaleen myynnillä. Tämä tarkoittaa 3,5 prosentin markkinaosuutta.

Kuva: HMD Global

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi