30.10.2018 klo 14:43
Uutinen

Uusi OnePlus 6T julki, pitää merkin imagoa yllä: Lisää tallennustilaa, parannettu hämäräkuvaus

OnePlus 6T pitäytyy maltillisissa uudistuksissa, mutta uutuuspuhelin on silti riittävän erilainen verrattuna edeltäjäänsä.

OnePlus 6T esiteltiin eilen maanantaina. Kyseessä on päivitysmalli, joka tuo toivottuja parannuksia edelliseen kuutosversioon. 6T tulee myyntiin kaikkien suurimpien operaattorien (Elisa, DNA, Telia) verkostossa. Lisäksi laite tulee myyntiin myös Verkkokauppa.comissa. Myynti aloitetaan 6. marraskuuta.

Suomessa OnePlus on noussut edellisten mallien ansiosta luottosuosioon. Toisaalta kilpailu kyseisessä hintakategoriassa on koventunut selvästi, kun muun muassa Huawei ja Samsung ovat tuoneet uusia malleja keskihintaluokkaan.

OnePlus 6T ei ole käänteentekevä uutuusmalli verrattuna edeltäjäänsä, mutta pitää sisällään käyttöä tehostavia uudistuksia.

OnePlus on iso puhelin. Näytössä tuumia on 6,41 eli Suomen markkinoilla laite sijoittuu suurimpaan kokoluokkaan. Ulkoinen muutos on myös sormenjälkilukijan siirtyminen näytön alle. Aikaisemmin se oli puhelimen takana. Näytön alle sijoitettu sormenjälkilukija on viime aikoina nähty muun muassa Huawein huippu-uutuudessa Mate 20 Prossa. Osaltaan tämän ratkaisun takia puhelimessa ei ole enää lainkaan 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Parannettu hämäräkuvaus

Edellisten malliversioiden tapaan 6T tukee pikalatausta. Akun koko on kasvanut 3700 milliampeerituntiin, minkä pitäisi näkyä parantuneena virrankestona. Valmistajan mukaan parannusta on 23 prosenttia.

Kamerapuolella on niin ikään uudistuksia. Takaa löytyy kaksoiskamera 20 ja 16 megapikselin kennoilla. Uutta on hämäräkuvausominaisuuden parantaminen uudella kuvaustilalla. Kyseisen tilan käyttöönotto aktivoi parannetun elektronisen kuvanvakaajan. Pääkamerassa on lisäksi optinen kuvanvakain.

Kameralla otettuja kuvia mahtuu puhelimen fyysiseen muistiin aikaisempaa enemmän, sillä tallennustila on kasvatettu 128 gigatavuun. Aikaisemmin tilaa oli puolet vähemmän.

OnePlussan uutuusmallin lähtöhinta on noussut versio versiolta ja on nyt 549 euroa. Kallein malli maksaa 629 euroa. Kalleimmassa versiossa tallennustilaa on 256 gigatavua.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi