3.6.2024 klo 06:10
Uutinen

Uusi opas auttaa työkyvyn tukemisessa – Suunnattu erityisesti pienille työpaikoille

Suomi.fi-palvelussa on julkaistu opas työkyvyn tukemiseen.

Työkyvyn tukeminen työpaikalla -opas on suunnattu erityisesti työpaikoille, joilla ei ole henkilöstöhallintoa tai erityisesti työkykyasioihin perehtyneitä henkilöitä. Pienten työpaikkojen lisäksi tällaisia ovat nopeasti kasvavat startup-yritykset. 

Suomi.fin opas antaa tiiviin ja käytännönläheisen kokonaiskuvan työkykyyn vaikuttavista tekijöistä sekä keinoista johtaa ja tukea työkykyä työpaikalla. Opas kokoaa keskeiset tietolähteet ja työvälineet helposti saataville yhteen paikkaan.

Oppaaseen voi tutustua täällä.

– Tietoa työkyvystä on tarjolla runsaasti. Oppaan suunnittelua varten tehdyissä haastatteluissa selvisi, että erityisesti pienten työnantajien on kuitenkin vaikea löytää omaan tilanteeseen soveltuvaa tietoa ja työkaluja, taustoittaa erityisasiantuntija Heini Mynttinen Digi- ja väestötietovirastosta.

– Työkyvyn tukeminen pienillä työpaikoilla on erityisen tärkeää, koska yhdenkin osaavan työntekijän pidempi poissaolo saattaa halvaannuttaa toimintaa merkittävästi, kertoo oppaan suunnitteluun osallistunut vanhempi asiantuntija Irmeli Pehkonen Työterveyslaitokselta.

Oppaan toteutti Digi- ja väestötietovirasto sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksessa. Työterveyslaitos toimi projektin asiantuntijatukena.

Suomi.fin työkykyopas

Mitä työkyky on ja mitkä asiat siihen vaikuttavat?
Miten työkykyä edistetään työpaikan arjessa?
Mitkä ovat johdon, esihenkilöiden ja työntekijöiden roolit ja vastuut?
Miten muutokset työkyvyssä voi havaita ajoissa ja miten niihin kannattaa reagoida?
Miten työkyvyn toimintamalli ja muut lakisääteiset suunnitelmat laaditaan?
Mitkä ovat työnantajan lakisääteiset velvollisuudet?

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus