25.8.2021 klo 10:38
Uutinen

Uusi toimitila ja sen sisustaminen antaa työhön lisäpuhtia

Julkaistu: 24.1.2019 | 14:52

Teksti Somero-lehti/Merja Ryhtä

Parturi-kampaaja Laura Kujala innostuu muutoksista. Nyt hän on innoissaan yrityksensä uudesta toimipaikasta, joka on entistä isompi ja valoisampi.

Hän halusi tilan, jossa on myös takahuone, jonne hänen lapsensa, 5-vuotias Vertti ja 9-vuotias Valma, voivat tulla vaikkapa koulun ja päivähoidon jälkeen viettämään aikaa omassa rauhassa, häiritsemättä asiakkaita. Ja hän on lapsiaan lähellä tekemässä töitä Parturi-Kampaamo Studio Laurassa.

Joensuuntien varressa sijaitsevan työhuoneen on remontoinut Lauran isä, Aulis Mäkitalo yhdessä Lauran miehen, Petteri Kujalan kanssa.

Mäkitalo on taikonut kierrätystavaroista muun muassa seinälle lehtitelineen ja hattuhyllyn, ikkunakoristeen, kynttelikön ja hyllyjä.

– Isä pystyy tekemään. Olen kertonut, mitä tarvitsen ja minkälaista olen ajatellut. Isä ymmärtää muutamasta sanasta. Meidän ajatuksemme menevät hyvin yhteen. Laura Kujala on työskennellyt lapsuuden toiveammatissaan parturi-kampaajana 12 vuotta.

– Olen sanonut vaahtosammuttimen kokoisena, että minusta tulee isona kampaaja. Hän rakastaa työtään. Se on hänestä yhtä mukavaa ja innostavaa nyt kuin nuorenakin: aamulla on kiva tulla töihin.

– Tämä on mun juttuni. Saan olla ihmisten kanssa ja tehdä käsityötä, jossa on sopivasti haastetta. Oman yrityksen hän perusti ensimmäisen lapsen jälkeen.

– Oleminen ja tekeminen on vapaata. Minun ei tarvitse selittää muille menemisiäni. Pystyn järjestämään aikataulut niin, että pääsen osallistumaan lasten joulujuhliin ja muihin. Ja voin harrastaa rakastamaani lajia, uintia. Kun miehellä on iltavuoro, niin Laura Kujala ryhtyy parturi-kampaamohommiin jo aamuseitsemältä. Ansiotyöt on hoidettu iltapäiväksi, kun mies tuo lapset hänelle.

– Siitä voimme lähteä lasten kanssa vaikka syömään. Eilen menimme pulkkamäkeen. Toisinaan hän tekee töitä illalla. Monille asiakkaille sopii paremmin tulla parturille aikaisin aamulla tai myöhempään illalla. Perhe on Lauralle tärkeä. Se merkitsee enemmän kuin raha.

– Lapset ovat niin vähän aikaa pieniä. Haluan olla heidän kanssaan. Kyllä minä töitä ehdin tehdä, kun he ovat isompia.

– Minulle sopii tämä vaihtelevuus. Se on vapauttavaa.Laura Kujala sanoo, että yrittäjä tekee töitä silloin kun niitä on.– Jos olen lähdössä lomalle, niin melkein tapan itseni töillä ennen lomaa ja sen jälkeen, tunnustaa Laura Kujala.

– Fakta on sekin, että pyrin ottamaan hoitaakseni kaikki tuoliini haluavat asiakkaat. Jos en ehdi, ohjaan heidät muille Someron parturi-kampaajille. En pidä heitä kilpailijoina, kunhan asiakas saa palvelun.