Lotta Roos IHY Hallitus 2022
2.2.2022 klo 11:18
Uutinen

Uusia kasvoja Itä-Helsingin Yrittäjien hallitukseen

Yrittäjyys ja vaikuttaminen kiinnostaa. Itä-Helsingin Yrittäjien hallitukseen valittiin enemmän jäseniä kuin pitkiin aikoihin ja esittelemme uuden hallituksemme talven 2022 aikana näillä sivuilla.
Tässä ensimmäisessä päivityksessä kaksi uutta jäsentä; Lotta Roos ja Otto Härkönen.

Lotta Roos

Olen paljasjalkainen Itä-Helsinkiläinen perheellinen perheyrittäjä. Koulutustaustaltani olen liiketalouden tradenomi. Haluan olla mukana rakentamassa idästä paikkaa, josta ei tarvitse lähteä metrolla keskustaan nauttimaan kulttuurista, ravintoloista tai ihmisvilinästä. Tarvitsemme itään lisää rohkeita yrittäjiä, mahdollisuutta kokeilla siipiä ja tuoda elämää meidän ihaniin kaupunginosiimme. Idän ollessa kulttuurillisesti monipuolinen, tulee sen näkyä ja kuulua! Vaikka ajammekin yrittäjien asiaa, tulee kaupunginosien asukkaat saada mukaan osallistumaan, koska ilman asiakkaita ei ole palveluita.

Olen Vuosaaren satamassa toimivan perheyrityksemme Arctic Container Oy:n toimitusjohtaja. Palveluihimme kuuluvat kansainvälisen logistiikan tukitoiminnot sekä merikonttien myynti ja varustelu. Työllistämme yhtiöissämme valtakunnallisesti 60 henkilöä. Perheyritykseen en kuvitellut meneväni töihin, mutta kriisitilanne yhtiössä vei mukanaan. Kokemusta yrittämisestä on kertynyt vuosien varrella niin hallinnon, rahoituksen kuin myynnin sekä julkisten kilpailutusten puolelta. Ihmisenä olen käytännönläheinen tutkija. Olen oppinut etsimään tietoa asioista, joista en osaa mitään.

Muutama vuosi sitten yhtiönä hyppäsimme mukaan Visit Vuosaari -päivään. Meille on tärkeää olla osallisena ympäristössä, jossa toimimme. Vuonna 2021 tulin valituksia Itä-Helsingin yrittäjien hallitukseen. Yrittäjien etujärjestö on monelta näkökulmalta tärkeä. Itselleni se on mahdollistanut mm. laaja-alaiset neuvontapalvelut sekä vuoden kestävän mentorointi -ohjelman. Kannustan kaikkia alueemme yrittäjiä liittymään järjestöön, koska sitä kautta voi saada äärimmäisen paljon rahan arvoisia etuja!

Otto Härkönen

Olen Otto Härkönen ja olen saanut kasvattaa osaamistani Pk-yritysten toiminnasta ja kehittämisestä useissa eri tehtävissä. Pk-yritysten toimintakenttää olen saanut kehittää niin julkissektorin kautta kuin yksityisellä puolellakin. Olen päässyt kehittämään yritysten toimintaympäristöjä seudullisen elinkeinoyhtiön toimitusjohtajan ominaisuudessa, parin kunnan elinkeinojohtajana ja kunnan omistamien yhtiöiden toimitusjohtajana. Olen myös päässyt kehittämään osaamistani pk – yritysten toimintakentästä palkkajohtajana ja ennen kaikkea yrittäjänä – toimin siis nytkin yrittäjänä ja usean yrityksen advisor boardissa. Näitä kertyneitä osaamisia aina kaavoituksesta liiketoiminnan kehittämiseen olen saanut jakaa nuoremmille myös korkeakoulukoulutuksessa, toimin myös lehtorina Metropolialla täällä idän sydämessä Myllypuron kampuksella.
Laaja osaaminen ja kokemus elinkeinopolitiikasta, hallitustyöstä, kuntayhtiöistä, liiketoiminnan kehittämisestä, start upeista, ja yritystoiminnan tuista ja rahoituksesta on erinomainen ja tätä pakkiin kertynyttä osaamista toivonkin pystyväni käyttämään meidän itä-helsinkiläisten yritysten hyväksi, usein on helpompaa ottaa kantaa ja viedä asioita eteenpäin kun pystyy ajattelemaan myös virkamiesten päätöksiä ohjaavaa säännöstöä, esimerkiksi rakennustarkastaja saattaa joutua henkilökohtaiseen vastuuseen jos hän ei noudata lakeja, näin meinasi käydä muun muassa huoltoasema Orituvan katon romahdettua, rakennustarkastajaa syytettiin kuolemantuottamuksesta. Rahoitushakemuksia on helpompi tehdä, kun ymmärtää mitä tavoitteita esimerkiksi Business Finlandin innovaatiosetelille asetetaan jne.
Koulujakin olen jossain vaiheessa käynyt, peruskoulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri, ammatillinen opettaja ja hallitustyön osaaja. Muutama kirjallinen tekelekin on tullut tehtyä, viimeisin oli Kauppakamarin julkaisema yhteistyössä Antti Sekin kanssa itsestäni kirjoitettu kirja kevytyrittäjyydestä. Uskon jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja pyrinkin käymään vuosittain ainakin yhden laajemman opintokokonaisuuden läpi, viimeisimmät koulutukset liittyivät tekoälyyn, ohjelmointiin ja RAI -järjestelmään.