6.6.2017 klo 12:08
Uutinen

Uusien Nokia-puhelinten hinnat selvisivät: Myynti alkaa ensi viikolla

HMD Global on paljastanut uusien Nokia-mallien hinnat ja myyntiintuloajan Suomessa. Suomalaiset saavat puhelimet käsiinsä ensimmäisinä läntisessä Euroopassa.

Suomalainen HMD Global esitteli Nokia-puhelimet viime talvena Barcelonan mobiilikonferenssissa. Ensimmäisenä Suomessa tuli myyntiin retrohenkinen 3310-peruspuhelin. Ensi viikolla seuraan liittyy uusi puhelinmalli.

Kesäkuun 13. päivänä myyntiin tulee Nokia 3. Nokia 5 ja Nokia 6 saapuvat kauppoihin kesäkuun 20. päivä. Uudet älypuhelimet tulevat myyntiin Suomessa ensimmäisenä maana Länsi-Euroopassa. Laitteet tulevat ennakkomyyntiin näinä päivinä operaattoreilla ja suurimmilla jälleenmyyjillä.

Malleista edullisin on Nokia 3, jonka hinta on 149 euroa. Nokia 5 maksaa 199 euroa ja Nokia 6:n hinta on 249 euroa. Kuutosmallista tulee myöhemmin myös peilikiiltävä musta Arte-erikoismalli, jonka hintaa ei vielä paljastettu.

”Puhdas” Android-kokemus

Kaikki uudet nokialaiset käyttävät Android Nougat -käyttöjärjestelmäversiota. Android on säilytetty mahdollisimman ”puhtaana” eli HMD ei ole halunnut kuorruttaa sitä omalla käyttöliittymällään. HMD:n mukaan käyttökokemus on vastaavanlainen kuin Googlen Pixel-älypuhelimessa.

Kaikissa kolmessa uutuusmallissa on kahdeksan megapikselin etukamera. Nokia 6:ssa on laadukkain takakamera, siinä megapikseleitä on 16.

Nokia 3:n näyttökoko on 5 tuumaa. Nokia 5:ssä näyttö on 5,2-tuumainen ja Nokia 6:ssa 5,5-tuumainen. Sormenjälkitunnistin on kaikissa paitsi Nokia 3:ssa. Kaikissa malleissa on microSD-muistikorttipaikka ja ne tukevat 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyksiä. Puhelimissa on standardikokoinen kuulokeliitäntä.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi