Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kuva: Getty Images
22.10.2021 klo 16:05
Uutinen

Uutta potkua yritystoimintaan? Haku nuorten yrittäjien mentorointiohjelmaan päättyy pian

Mentorilta voi saada tukea ja asiantuntemusta muun muassa kansainvälistymiseen, markkinointiin ja yrityksen johtamiseen.

Vuonna 2017 käynnistynyt nuorten mentorointiohjelma järjestetään jälleen ensi vuonna. Haku ohjelmaan päättyy 31. lokakuuta. Ohjelmaan valitaan enintään 40 alle 40-vuotiasta yrittäjää.

– Rohkaisemme nuoria yrittäjiä olemaan avoimia kokemuksen ja tuen vastaanottamiselle. Mentorointi ei tarjoa valmiita ratkaisuja, vaan mainion keinon kyseenalaistaen ja keskustellen löytää yhdessä uutta potkua tekemiseen, Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Sari Laitinen kertoo.

Mentorit tulevat Boardman-osaamisverkoston mentoripankista. Mentori ja yrittäjä ”matchataan” ohjelmassa sen mukaan, mihin asiaan yrittäjä kokee mentoria tarvitsevansa. Laitinen kehottaakin ohjelmaan hakevia kertomaan hakuvaiheessa tarkat toiveensa.

– Mentorin tarve voi kohdistua yrityskauppaan, kasvuun, kansainvälistymiseen, markkinointiin, johtamiseen tai vaikkapa yrittäjän hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Maantietellisellä sijainnilla ei merkitystä

Ohjelma on mentoroitavalle maksuton, mutta mentoroitava vastaa mahdollisista matka- ja majoituskustannuksista. Mentoroitavan kannattaa varautua matkustamaan muutaman kerran vuoden aikana pääkaupunkiseudulle.

Laitisen mukaan ohjelmaan voi hakea mistä päin Suomea tahansa.

– Sijainnilla ei ole välttämättä merkitystä, koska kukin yrittäjän ja mentorin pari pari määrittää itse yhteistyönsä muodon ja tyylin, jotta tekeminen on joustavaa ja antoisaa. Toki molempien osapuolien sitoutuminen vuoden kestävään yhteistyöhön on tärkeää.

Mentorointiohjelmaan valittavan on oltava Suomen Yrittäjien jäsen. Tähän mennessä saatujen kokemusten perusteella mentoroitavat ovat olleet tyytyväisiä ohjelman antiin.

– Yrittäjien kommenttien perusteella he ovat saaneet tukea oman yrityksensä toiminnan edistämiseen, mikä ikinä haaste onkin ollut. Mentori toimii hyvänä ideoiden ja ajatusten pallottelukaverina. Yrittäjän oma ajattelu jalostuu ja mentori voi auttaa väistämään karikoita tekemisessä. Sekin kertoo paljon, että ohjelma järjestetään vuodesta toiseen. Kyseessä on toimiva konsepti, Laitinen sanoo.

Hae nuorten yrittäjien mentorointiohjelmaan täältä.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen