Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Vladimir Tokoi.
Vladimir Tokoin perustama Tokoi eCommerce Oy on Vuoden helsinkiläinen yritys 2022.
5.12.2022 klo 20:00
Uutinen

Vähemmän elektroniikkajätettä ja pidempää ikää älylaitteille – Vuoden helsinkiläinen yritys 2022 on verkkokauppa-alalla menestynyt Tokoi eCommerce Oy

Tokoi eCommerce Oy palkittiin 5.12.2022 Vuoden helsinkiläinen yritys 2022 -tunnustuksella. Vladimir Tokoin vuonna 2015 perustama yritys myy kuluttajille elektroniikan, muun muassa matkapuhelinten ja älykellojen, suoja- ja oheistuotteita. Palkinto julkistettiin Helsingin Yrittäjien Itsenäisyysjuhlassa.

Vuoden helsinkiläinen yritys 2022 -palkinnon ansaitsi verkkokauppa-alan yritys Tokoi eCommerce Oy. Yrityksen missiona on pidentää tuotteidensa avulla älylaitteiden käyttöikää ja näin vähentää elektroniikkajätteen määrää.
Yritys toimii ainoastaan verkossa, joten toimituksien sujuvuuteen ja asiakaspalveluun on panostettu huolella. Yrityksen kolmea verkkokauppaa kehitetään dataa seuraamalla ja verkkokaupan pienimpienkin yksityiskohtien toimivuutta testataan jatkuvasti.

Perustajansa Vladimir Tokoin johdolla toimiva yritys laajensi toimintaansa vuonna 2020 Suomen lisäksi Ruotsin markkinoille. Yrityksen tuotteiden avulla suomalaiset ja ruotsalaiset ovat suojanneet ja huoltaneet yli 800 000 puhelinta, tablettia ja älykelloa.

Yritys on panostanut määrätietoiseen kasvuun, muun muassa ostamalla vuonna 2016 toisen verkkokauppayrityksen liiketoiminnan.

Vuonna 2018 Vladimirin vaimo Pinja Tokoi liittyi yritykseen ja toimii nyt sen luovana johtajana. Kumpikin heistä on toiminut yrittäjinä ennen Tokoi eCommerce Oy:n perustamista: Vladimir aloitti nykyisen yritystoiminnan jo vuonna 2014 toiminimiyrittäjänä ja Pinja on tehnyt luovan alan töitä yksinyrittäjänä.

– Yrittäjyydessä parasta on vapauden ja vastuun yhdistelmä. Yrittäjänä on mahdollisuus epäonnistua, oppia ja kehittyä. Jatkuvasti oppimalla olemme pärjänneet tällä todella kilpaillulla alalla. Vastuu liittyy myös työllistämiseen. Kannamme vastuuta työntekijöistämme, ja haluamme antaa myös heille vapautta ja vastuuta omassa työssään, Vladimir kertoo.

Vladimirille ja Pinjalle yrittäjyys on mahdollisuus toimia arvojensa mukaisesti ja tehdä hyvää. Vladimir on alun perin kotoisin itäisestä Ukrainasta, eli Venäjän hyökkäys maahan kosketti häntä henkilökohtaisesti. Kielitaidon ja kontaktien avulla yrittäjäpariskunta on voinut kohdistaa apua Ukrainassa suoraan sinne, missä apua kipeiten tarvitaan. Omien lahjoitustensa lisäksi yrittäjät kertovat verkkosivuillaan asiakkaille eri tavoista auttaa Ukrainaa.

Tunnustusta kansainvälistymisestä ja kasvusta

Vuoden helsinkiläinen yritys 2022 -palkittavan valinnassa vaikuttivat Tokoi eCommerce Oy:n vahva talous, pitkäjänteinen toiminta ja tasainen kasvu. Yritys kehittää liiketoimintaansa jatkuvasti ja sen asiakastyytyväisyys on korkea.

– Yritys on toiminut menestyksellä todella kilpaillulla verkkokauppa-alalla. Onnistunut kansainvälistyminen, kasvava liikevaihto ja hyvä tulos kertovat hienosti johdetusta toiminnasta, toteaa Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen.

– Tokoi eCommerce Oy:n toiminnan ydintä on elektroniikan ympäristörasitteen pienentäminen laitteiden ikää pidentämällä. On hienoa päästä palkitsemaan tällaisia yrityksiä ja yrittäjiä, joilla vastuullisuus on yksi liiketoiminnan keskeinen lähtökohta, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä Helsingissä. Tarkoitus on myös lisätä yrittäjyyden arvostusta ja korostaa oma-aloitteisen, taloudellisiin riskeihin uskaltautuvan yrittämisen merkitystä talouselämän terveelle kasvulle ja Helsingin hyvinvoinnin kehittymiselle.

Tokoi eCommerce Oy

Toimitusjohtaja: Vladimir Tokoi, 37 vuotta
Perustettu: 2015 (toiminimi perustettu vuonna 2014, nykyinen osakeyhtiö vuonna 2015)
Yrityksen henkilöstön määrä: 10 henkeä
Toimipaikka: Helsinki, logistiikkakeskus Turussa
Lisätietoa yrityksestä: suojakalvotukku.fi, tokoitech.fi, skyddis.se

KUVA Eemil Järvinen