9.4.2018 klo 13:41
Uutinen

Vaihdoitko älypuhelinta? Näin siirrät tiedostosi laitteesta toiseen

Uuden älypuhelimen ostajalla on usein haasteena tiedostojen siirtäminen vanhasta laitteesta uuteen. Kokosimme ohjeet, joilla siirto onnistuu Android-puhelimesta iOS-laitteelle ja päinvastoin.

Uuden puhelimen ostajalle voi tulla tenkkapoo etenkin, jos uusi puhelin toimii eri käyttöjärjestelmällä kuin vanha. Seuraavilla ohjeilla saat siirrettyä tiedostot helposti.

Siirto Androidista iPhoneen

1. Lataa Move to iOS –sovellus Android-laitteelle. Sovellus toimii Androids 4.0-versiolla ja sitä uudemmilla laitteilla. Sovellus siirtää yhteystietojen lisäksi muun muassa viestit, kuvat ja videot.

2. Käynnistä iOS-laite. Mene asetuksiin Ohjelmat ja data -kohtaan ja valitse Siirrä data Androidista. Siirto onnistuu vain iPhonen käyttöönoton yhteydessä ensimmäisellä käynnistyksellä.

3. Valitse Android-puhelimella sovelluksesta Etsi koodini. Tämän jälkeen siirry iOS-laitteeseen ja paina Jatka. Saat 10-numeroisen koodin.

4. Käytä koodi Android-puhelimella. Sen avulla voit valita, mitä tietoja haluat siirtää.

5. Kun siirto on tehty, jatka iPhonen käyttöönottoa.

Siirto iOS-laitteesta Androidiin

1. Käytä Samsung Smart Switch –sovellusta, joka tukee useimpia uusia Android-puhelimia (myös muut valmistajat).

2. Käytä tiedostojen siirtämiseen usb-kaapelia. Liitä iPhonen Lightning-kaapeli soveltuvaan adapteriin ja sitten Android-puhelimeen.

3. Anna iPhonelle lupa luottaa Android-puhelimeen.

4. Jos haluat siirtää langattomasti iCloud-pilvipalvelusta, anna Smart Switchille Apple ID -tunnus.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi