11.1.2018 klo 15:27
Uutinen

Vaikeuksiin joutunut yrittäjä sai Leijonan luolasta 60 000 euroa – ja kotisivut kaatuivat suosion vuoksi

Avioeron vuoksi vaikeuksiin joutuneen yrittäjän Teemu Partasen esiintyminen Leijonan luola -sarjassa sai aikaan ryntäyksen yrityksen kotisivuille. Hän sai kolmelta ohjelman ”leijonalta” 60 000 euron sijoituksen.

Teemu Partanen esiintyi keskiviikkoiltana Leijonan luolan avausjaksossa. Partanen kertoi jaksossa avoimesti yrityksensä vaikeuksiin saattaneesta avioerosta ja saneerauksesta. Ohjelman leijonat eli sijoittajat sarjayrittäjä Miika Toivonen, bisnesenkeli Riku Asikainen ja startup-sijoittaja Kim Väisänen sijoittivat lopulta Partasen yritykseen Nikama Designiin yhteensä 60 000 euroa.

Myös tv-katsojat liikuttuivat ja kiinnostuivat Partasen esiintymisestä, mikä sai aikaan ryntäyksen yrityksen kotisivuille. Sivut kaatuivat useiksi tunneiksi.

Vaikeuksien kautta kohti voittoa

Oululaisyrittäjä Teemu Partasen vuonna 2009 perustama Nikama Design ajautui yrittäjäperheen avioeron myötä velkasaneeraukseen ja pysäytti yrittäjän työt vuodeksi. Kotimaiset design-tuotteet ja yrittäjän markkinointiosaaminen olivat ne valtit, jotka saivat ohjelman leijonat tekemään investoinnin vastineeksi 30 prosentin osuudesta yritykseen.

Leijonat pitivät yritystä hyvin potentiaalisena toimijana kansainvälisillä markkinoilla.

– Jos kerran surkeat italialaiset tuotteetkin myyvät, niin miksi eivät nämä? Nämä kuitenkin tulevat Oulusta, totesi Kim Väisänen.

Miika Toivonen kehui brändäystä ja lupasi tuoda yritykseen vahvan myynti- ja markkinointiosaamisensa. Riku Asikainen ennakoi puuttuvansa tuotepaletin laajuuteen.

Nikama Designin tunnetuimpia tuotteita ovat Vuoden Urheilijapalkinto, Suomi 100 -tuote Platinoron pohjaton maljakko, kattaustuote, jonka SASSDA on valinnut maailman kauneimmaksi terästuotteeksi. Korulinjastosta löytyy myös korumallisto, jonka osana mm. Antti Tuiskun ja Sara Aallon nimikkokorut.

Lopettaminen oli lähellä

Nikama Designin vuonna 2009 perustanut Teemu Partanen on nyt kiireinen mies.

– On hyvä, että käytössäni on pätevä hallitus ja uusia bisneksen kannalta merkittäviä kontakteja syntyy koko ajan.

Partanen on kiitollinen ystävälleen, joka sai pitkän suostuttelun jälkeen hänet hakemaan mukaan ohjelmaan.

Partanen muisteli ohjelmassa hetkeä, jolloin hän päätti yrityksensä jatkosta.

– Olin tehtaalla särmärin edessä ja lähdin kokeilemaan, miten teräs taipuu. Olin henkisesti valmis, että laitan säpit oveen, mutta sitten olin, että ei. Nikaman tarina ei ole tässä. Se ei ole nähnytkään sitä paikkaa, missä sen kuuluu olla.

Klippi Teemu Partasen esiintymisestä tv:ssä

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi


Liity Yrittäjiin!