21.11.2017 klo 14:01
Uutinen

Vain sisältö ratkaisee -kampanja kannustaa palkkaamaan kansainvälisen osaajan

Vain sisältö ratkaisee -kampanja madaltaa työnantajien kynnystä palkata maahanmuuttajataustainen henkilö tai turvapaikanhakija. Kampanja nostaa esille tietoa esimerkiksi työluvista ja tuista ja pyrkii vaikuttamaan yleiseen ilmapiiriin maahanmuuttajien työllistämisen edistämiseksi. Kampanja lanseerataan Turun messukeskuksessa RekryExpo 2017 ‑tapahtumassa 22.11.

Kampanjan on tarkoitus hälventää ennakkoluuloja ja nostaa kansainvälisten osaajien tietotaito esille. Hyvällä perehdytyksellä ratkeaa moni ongelma jo ennen niiden syntymistä. Perehdytys ja kannustava työympäristö motivoivat työntekijöitä pitkäaikaiseen työsuhteeseen ja kannustavat itsenäiseen tekemiseen.

– Suomeen muuttaneissa ihmisissä on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Ammatillisen osaamisen lisäksi muualta tullut työntekijä tuo mukanaan kansainvälistä osaamista, kielitaitoa ja uusia näkökulmia, Hanna Tarvainen Varsinais-Suomen Yrittäjistä muistuttaa.

Maahanmuuttajan palkkaaminen on vaivatonta. Mikäli maahanmuuttaja asuu pysyvästi Suomessa, palkkaamisessa noudatetaan samoja periaatteita kuin kenen tahansa palkkaamisessa. Lähes kaikkiin oleskelulupiin sisältyy oikeus tehdä töitä Suomessa, ja myös turvapaikanhakijoilla on oikeus työntekoon.

Mukana kampanjassa ovat Varsinais-Suomen Yrittäjät, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Turun AKK, Turun kaupunki, SPR ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Organisaatioissa tehdään monenlaista työtä maahanmuuttajien työllistämisen edistämiseksi, ja kampanja kokoaa organisaatioiden viestin yhteen. Kampanja jatkaa vaikuttamistaan vuonna 2018.

Lue lisää >>

Lisätiedot:

Hanna Tarvainen, Varsinais-Suomen Yrittäjät, p. 040 751 1166, hanna.tarvainen@yrittajat.fi