19.1.2017 klo 10:47
Uutinen

Valintakriteerinä eläinten hyvinvointi

Vuoden nautatila on Joni Heikkilän tila Humppilasta. Valintakriteerinä HKScanilla oli eläinten hyvinvointi.

HKScan palkitsi vuoden 2016 tuottajia 17.1. tuottajaseminaarissa Tampereella. Vuoden nautatilaksi valittiin Joni Heikkilän tila Humppilasta. HKScanin tuottajapalvelun, eläinhankinnan, -logistiikan ja kuljetusyrittäjien yhteisen valintaraadin kriteereinä olivat eläinten hyvinvointiasiat, kehityshalu ja hyvä yhteistyö.

Humppilassa Joni Heikkilän tilalla naudat pääsevät läpi vuoden jaloittelemaan ulkona. Joni Heikkilä on vuonna 1925 perustetun Heikkilän tilan neljäs isäntä. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2003. Tällä hetkellä Heikkilän tilalla on emolehmiä 95, hiehoja 20 ja neljä sonnia. Tuore maaseutuyrittäjä on lähtenyt kasvattamaan ja kehittämään tuotantoaan suunnitelmallisesti yhdessä HKScanin asiantuntijoiden kanssa.

– Suomessa on hyvät olosuhteet kasvattaa eläimiä. Täällä ruoho kasvaa hyvin ja eläimet ovat terveitä. Meillä naudat pääsevät läpi vuoden jaloittelemaan ulkona. Liikunta tekee niille hyvää, kertoo Joni Heikkilä.

Heikkilän tilalla on käytössä kolme kestokuivikepihattoa, joka on luontaisin pihatto. Olkea lisätään kaksi kertaa päivässä, joten makuualusta on aina kuiva.

Vuoden porsastilaksi Riikka ja Arto Ylilammin Suomilammin tila Karvialta ja vuoden broileritilaksi Miia Kajanderin ja Jani Kauniston JHM Kaunisto Oy Köyliöstä.

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi