Taksikyltti

Valiokunta ei puoltanut sähkötaksien hankintatukea – Liitto tyrmistyi: ”Teot ja puheet voimakkaasti ristiriitaisia”

Taksiliitto pettyi eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan päätökseen evätä täyssähköautojen hankintatuki takseilta.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta päätti torstaina jättää taksit täyssähköautojen hankintatuen ulkopuolelle. Valiokunnassa ainoastaan kokoomus ja perussuomalaiset puolsivat sähkötaksien hankintatukea ja jättivät valiokunnan mietintöön eriävän mielipiteensä.

– Muut puolueet – ilmastopäästöistä kovaan ääneen puhuvia vihreitä myöten – sivuuttivat ilmastotavoitteet merkittäviltä osin. Kovasti pidetään esillä kunnianhimoisia ympäristötavoitteita, mutta tuki evätään sieltä, mistä päästövähennyksiä on saavutettavissa, Suomen Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson hämmästelee.

Taksiliiton mukaan hankintatukeen varattu ”vähäinen määrä euroja” olisi tärkeää kohdentaa oikein.

– Taksiliikenteen ulos rajaaminen on tyrmistyttävää. Haluamme olla mukana päästövähennyksissä, kunhan siihen annetaan mahdollisuus. Valiokunnan mietintö osoittaa jälleen, että teot ja puheet ovat voimakkaasti ristiriitaisia, puheenjohtaja Andersson jatkaa.

Taksiliiton mukaan pienyrittäjävaltainen ala on koronan vuoksi muutenkin kärsinyt, ja esimerkiksi julkiset hankinnat asettavat takseille entistä enemmän vaatimuksia ympäristöystävällisen kaluston suhteen.

Toimitus
Toimitus