29.11.2017 klo 10:05
Uutinen

Valiokuntahaku on käynnissä, naisia toivotaan lisää: ”Järjestöllä nyt hyvä draivi”

Suomen Yrittäjät kannustaa naisia hakeutumaan valiokuntatyöhön.

Suomen Yrittäjillä on parhaillaan käynnissä haku valiokuntiin ja verkostoihin. Ne kattavat monipuolisesti yrittäjyyden eri tilanteita ja toimialoja.

Yrittäjien tavoitteena on saada mukaan nykyistä enemmän naisia. Etenkin liikenteeseen, rakentamiseen ja ympäristöön keskittyvät valiokunnat ovat varsin miesvaltaisia.

– Valiokunnissa tehdään arvosta työtä järjestön vaikuttamistyön ja verkostomaisen toiminnan vahvistamiseksi. On tärkeää, että yrittäjyydestä ja siihen liittyvistä kysymyksistä on keskustelemassa monipuolinen joukko yrittäjiä, Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko perustelee.

Kokon mukaan hyvän vaikuttamisen valmistelutyön avain on myös se, että mukana on myös naisyrittäjiä kaikkien toimialojen valiokunnissa.

– Naisyrittäjyys vahvistuu ja kasvaa. Rohkaisen eri toimialoilta naisyrittäjiä hakemaan mukaan valiokuntiin ja verkostoihin. Erityisesti rikkomaan perinteistä toimialajakoa, hän jatkaa.

”Hyvä draivi poikii nuoria mukaan”

Kankaanpään yrittäjien puheenjohtaja Pia Hirvonen on mukana koulutuksen ja ammattiosaamisen valiokunnassa. Hän uskoo, että käynnissä on parhaillaan sukupolvien välinen murros.

– Tietyt alat ovat perinteisesti olleet sellaisia, että niihin ohjautuu enimmäkseen miehiä. Viime vuosina rakennusalallekin on tullut paljon naisia mutta se ei välttämättä näy järjestötoiminnassa, koska vasta viime vuosina mukaan on alkanut tulla nuorempaa sukupolvea. Emme ehkä ole vielä onnistuneet tekemään valiokuntatyöstä riittävän trendikästä.

Hirvonen arvostaa sukupuolen sijasta enemmän osaamista ja intohimoa.

– Järjestöllä on nyt hyvä draivi. Uskon, että se poikii tulevina vuosina mukaan nuoria.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi