3.12.2018 klo 17:32
Uutinen

Valmiina palvelukseen: Uusi asiakaspalvelutiimi ja chatbot Jenni!

Suomen Yrittäjissä aloitti tänään maanantaina uusi asiakaspalvelutiimi. Pian yrittäjiä palvelevaan joukkoon liittyy myös chatbotti Jenni.

–Haluamme palvella jäseniämme mahdollisimman sujuvasti eri tilanteissa ja kanavissa, puhelimella, chatissa, sähköpostilla ja someenkin perustetaan asiakaspalvelukanava, kuvailee asiakkuusjohtaja Johanna Hallikainen, joka vetää seitsemän hengen asiakaspalvelu- ja myyntitiimiä.

Suurin osa tiimiin jäsenistä koottiin sisäisinä siirtoina ja tehtävien uudelleenjärjestelyinä keskusjärjestöstä, mutta talon ulkopuolelta palkattiin myös yksi myyjä.

Uusi tehotiimi hoitaa asiakaspalvelun lisäksi jäsenkampanjoita, myy Yrittäjien tuotteita ja palveluita sekä tekee myös tapahtumamyyntiä.

Suomen Yrittäjien vaihde ottaa vuosittain vastaan kymmeniä tuhansia puheluita. Suurin osa niistä koskee lakineuvontaa ja työsuhdeasioita.

Mikä on chatbot Jenni?

Tiimin täysin uudenlainen jäsen on chatbot Jenni, joka aloittaa myöhemmin joulukuussa. Jenni on Yrittäjien chatissa toimiva ”palvelurobotti”, joka löytää moniin kysymyksiin vastaukset nopeasti.

Kun yrittäjä kirjoittaa kysymyksen Suomen Yrittäjien chattiin (yrittajat.fi:n etusivulla), Jenni useimmiten löytää ja kirjoittaa vastauksen parissa sekunnissa.

Se on yksi Suomen suurimpia botteja, sillä se on ohjelmoitu vastaamaan noin 700 kysymykseen. Mikäli kysymys on liian monimutkainen Jennin vastattavaksi, se ohjaa kysyjän asiakaspalveluun tai Suomen Yrittäjien asiantuntijalle.

Jos haluat päivittää jäsen- tai laskutustietojasi, voit tehdä sen osoitteessa www.yrittajat.fi/jasentiedot

Markkinointipäälliköksi Sofia Lehtimäki

Suomen Yrittäjien uudeksi markkinointipäälliköksi on nimitetty Sofia Lehtimäki. Hän aloittaa tehtävässään 10. joulukuuta. Lehtimäki on viisi vuotta vastannut Huawein Suomen kuluttajaliiketoiminnan viestinnästä ja markkinoinnista eli yksikön alkumetreiltä saakka.

– Todella mielenkiintoista, hyvin erilainen ympäristö entiseen verrattuna. Hienoa päästä tekemään töitä yrittäjien puolesta, arvostan yrittäjyyttä todella paljon, Sofia Lehtimäki sanoo.

– On erilaisia toimialoja ja tuotteita, mutta markkinoinnin tekemisen perusta on sama. Tuloshakuisuus ja tehokkuus on ihan yhtä lailla tärkeää myös järjestömaailmassa, CMO (Chief Marketing Officer) Lehtimäki toteaa.

Mitä ajatuksia digiajan tekijä Lehtimäellä on digitalisaatiosta ja Suomen Yrittäjistä?

– Digitalisaatio itsessään on muutos, jota vastaan ei kannata taistella vaan miettiä millä tavalla se kunkin liiketoimintaa edistää, Sofia Lehtimäki toteaa.

Lehtimäki seuraa tehtävässään Johanna Hallikaista, joka siirtyi rakentamaan uutta asiakaspalvelu- ja myyntitiimiä.

Koulutusasioiden asiantuntijaksi Marja Vartiainen

Marja Vartiainen vastaa yhdessä digi- ja koulutusasioiden päällikön kanssa Suomen Yrittäjien koulutus- ja osaamispoliittisesta linjasta sekä auttaa jäsenyrityksiä heidän osaamiseen ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Lisäksi Vartiaisen tehtäviin kuuluu ammatillisen koulutukseen liittyvä edunvalvonta ja kehittäminen yrittäjyyden näkökulmasta sekä yleinen vaikuttamistyö ja yrittäjien koulutusmahdollisuuksien ja yrittäjäkasvatuksen edesauttaminen.

Vartiainen aloittaa tehtävässään 10. joulukuuta.

Myyntineuvottelijaksi Harri Piilonen

Uuteen asiakaspalvelu- ja myyntitiimiin on nimitetty myyntineuvottelijaksi Harri Piilonen. Hän aloittaa myyntityön 10. joulukuuta.

toimitus(at)yrittajat.fi