17.10.2020 klo 11:18
Uutinen

Valtakunnalliset vuoden yksinyrittäjät ovat Marika Konga ja Heidi Hannus

Käsityöyrittäjä Marika Konga Kongaamosta Mäntyharjulta ja piha- ja vihersuunnitteluyrittäjä Heidi Hannus Villa Gardenista Oulaisista ovat Vuoden 2020 Valtakunnalliset yksinyrittäjät.

Vuoden yksinyrittäjä 2020 -palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien liittokokouksessa Jyväskylässä 17.10.

Kierrätys on olennainen osa Marika Kongan Kongaamon liikeideaa

Kongaamo on Marika Kongan (kuvassa vasemmalla) vuonna 2009 perustama yritys Mäntyharjulla Etelä-Savossa. Yrityksen tärkeimmät tuotteet ovat 1960- ja 1970-lukujen värikkäistä kangasaarteista valmistetut yksilölliset naisten väriterapiatakit. Kierrätys on olennainen osa yrityksen toimintatapaa. Lisäksi yritys valmistaa samalla periaatteella tunikoita ja hameita.

Palkitsemisen perusteena on Kongan positiivinen ja huomiota herättävä omaperäisyys. Kongaamon tuotteet tuovat kantajansa upealla tavalla esille ja saavat myös kanssakulkijat iloisiksi väriloistollaan. Lisäksi yrityksen ekologisuus tulee vahvasti esille, sillä tuotteissa käytettävät kankaat ovat vanhoja kierrätyskankaita.

Heidi Hannuksen Villa Garden on suunnitellut yli tuhat kohdetta

Heidi Hannus (kuvassa oikealla) perusti piha- ja vihersuunnitteluyritys Villa Gardeninin Oulaisiin, Pohjois-Pohjanmaalle vuonna 2002. Yrityksen päätoimiala on piha- ja maisemasuunnittelu. Hannus on yksinyrittäjänä kulkenut varsin tyypillisen polun: ensin alalla työntekijänä 10 vuotta. Hannus on kouluttanut itseään jatkuvasti työn ohella.

Hannuksen intohimo suunnittelijana ulottuu pihojen ja puutarhojen lisäksi laajemmallekin: työn jälkeä voi nähdä rakennuksissa, taide-esineissä, kalusteissa ja valaistuksessa. Hän ei pelkää kokeilla uutta tai tehdä asioita toisella tavalla kuin on totuttu tekemään.

Palkitsemisen perusteena on yrityksen menestyminen alalla niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Hannus on saavuttanut esimerkiksi mitalisijoitukset kansainvälisessä Flower Jam – ja Gardens and People -suunnittelukilpailussa. Hänellä on myös useita palkittuja koti ja -messupihoja ympäri Suomen. Kaiken kaikkiaan hänellä on reilu tuhat erilaista suunnittelukohdetta.