19.10.2022 klo 11:19
Uutinen

Valtuuston pj-vaali: Andreas Ögård korostaa valtuuston vaikutusvaltaa

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtajisto valitaan 22. lokakuuta liittokokouksessa Tampereella. Andreas Ögård on ehdolla Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi.

Miksi haet tähän luottamustehtävään?

Valtuusto on jäsenistömme ääni, ja yrittäjien äänen pitää aina kuulua Suomen Yrittäjissä. Valtuustomme on vaikutusvaltaisin toimija vuosikokousten välissä. Kaikkien vuosikokouksen valitsemien valtuuston jäsenten tulee voida tuntea edustavansa koko jäsenistöä.

Minulla on kokemusta niin alue- ja paikallisyhdistystoiminnasta kuin toimialajärjestöissä toimimisesta. Uskon, että kokemuksellani on merkitystä tämän asetetun tavoitteen saavuttamisessa.

Mikä on mielestäsi yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä?

Suomessa ei kukaan muu toimija tai mikään muu järjestö pysty yhtä voimakkaasti pitämään yrittäjien ja yritysten yhteistä ääntä esillä meidän kolmiportaisessa päätöksenteossamme valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntatasolla. Yrittäjät Suomessa tarvitsevat vahvan puolestapuhujan, joka jatkuvasti tuo päätöksentekoon yrittäjyyden ja elinkeinon vahvan äänen. Suomen Yrittäjien kuuluu myös jatkossa olla tärkein edunvalvontakanava yrittäjille ja yrittäjyydelle Suomessa.  

Missä yrittäjäjärjestö on mielestäsi onnistunut ja missä on kehitettävää?

Yrittäjäjärjestö on onnistunut luomaan järjestön, jolla on erittäin vahva maankattava verkosto. Tämä hyvin vahva paikallinen läsnäolo on meidän hienon järjestömme ehdoton vahvuus.

Samalla tämä on meille myös jatkuva kehityskohde. On hyvin tärkeää, että sama vaikuttavuus jatkossa myös kantautuu aluehallintojen päätöksentekoon. Jatkossa alueellinen vaikuttaminen hyvinvointialueilla nousee ratkaisevan tärkeään rooliin.

Jos sinut valitaan, mihin suuntaan haluat olla viemässä yrittäjäjärjestöä?

Koen hyvin tärkeäksi, että olemme myös jatkossa järjestö, joka seuraa aikaansa ja on aina lähellä jäseniään. Toimialajärjestöt tuovat vaikuttamistyöhön vahvaa substanssiosaamista ja aluejärjestöt vahvaa paikallisuutta ja verkostoitumista. Alue- ja kuntapolitiikka vaikuttavat keskeisesti koko jäsenistömme menestykseen.

Riippumatta siitä, onko yritys pieni tai suuri, olemme myös jatkossa toimija, jonka varaan jokainen jäsen voi aina luottaa tilanteesta, paikasta ja ajasta riippumatta.

Mitkä kolme tärkeintä asiaa omassa yrittäjyydessäsi?

Palveleva. Tyytyväiset asiakkaat ovat kaiken perusta

Elinvoimainen. Vain olemalla elinvoimainen yritykseni on luotettava toimija, joka tarjoaa kaikille sidosryhmille jatkuvuutta

Innostava. Tehtäväni on innostaa asiakkaita. Kun asiakas innostuu, hän valitsee yritykseni.

Andreas Ögård

Ikä: 47

Oma yritystoiminta: Meritta Bra Oy Ab, Autoni Digital Oy

Tämänhetkiset luottamustehtävät yrittäjäjärjestössä: Fashion Finland ry hallituksen puheenjohtaja, Erikoiskaupan Liitto ETU ry varapuheenjohtaja, Loviisan Yrittäjät ry varapuheenjohtaja, Suomen Yrittäjien valtuuston varajäsen, Suomen Yrittäjien työmarkkinavaltuuskunnan varajäsen

Toimitus
Toimitus