5.10.2022 klo 07:30
Uutinen

Valtuuston pj-vaali: Mari Laaksonen haluaa valtuuston äänen kuuluviin

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtajisto valitaan 22. lokakuuta liittokokouksessa Tampereella. Mari Laaksonen on ehdolla Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi.

Miksi haet tähän luottamustehtävään?

Olen istunut valtuustossa edellisen kauden varapuheenjohtajana, ja korona pyyhki osakseen valtuuston kokouksia verkkoon. Järjestön iso hallintouudistus on tehty vasta pari vuotta takaperin, ja koen, että valtuustotyön kehittäminen on ihan alkumetreillä. Haluan olla osaltani mukana kehittämässä ja uudistamassa valtuustoa.

Mikä on mielestäsi yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä?

Tärkein tehtävä on huolehtia kaikkien yrittäjien edunvalvonnasta, siitä, että yrittäjillä olisi mahdollisimman hyvät edellytykset yrittää Suomessa, tulla toimeen ja sitä kautta myös työllistää ihmisiä.

Missä yrittäjäjärjestö on mielestäsi onnistunut hyvin ja missä on kehitettävää?

Yrittäjäjärjestöä kuunnellaan, pidetään luotettavana sekä vakuuttavana, ja siihen uskotaan.

Yrittäjäjärjestöltä kysytään näkökantoja ja kommentteja yrittäjäkenttää koskevissa lakien valmistelussa. Järjestö on saanut esimerkiksi torpattua yrittäjiä koskevia lakiuudistuksien sisältöä poliittisissa pöydissä. 

Koronan aikaan Suomen Yrittäjät oli kuunnelluin yrittäjien etujärjestö. Yrittäjäjärjestön status on, että me puhumme yrittäjän äänellä ja tuomme ruohonjuuritasolta yrittäjien ongelmia esiin. Järjestön vaikuttavuus näkyy Helsingistä Lappiin, ja EU-tasolle asti.

Kehitettävää on järjestön sisällä. Olemme kolmiportainen järjestö, jossa on vajaat 400 paikallisyhdistystä. Miten ruohonjuuritason paikallisyhdistyksiä saadaan osallistettua enemmän, että saadaan niiden ääni kuuluviin? Tällä hetkellä järjestön pääkallopaikka on Pasilassa, ja Suomen Yrittäjien hallitus on aika etäinen pienempiinkin paikallisyhdistyksiin nähden. Sisäinen yhteistyö ja tiedon kulkeminen on tärkeää.  

Jos sinut valitaan, mihin suuntaan viet yrittäjäjärjestöä?

Oma ajatukseni on, että Yrittäjien valtuustoa pitäisi kokonaisuudessaan hyödyntää enemmän. Tärkeää on, että valtuuston jäsenet tuntisivat toisensa ja pääsisivät verkostoitumaan. Valtuuston kokouksen yhteyteen voitaisiin esimerkiksi järjestää ajankohtaisiin asioihin perustuva seminaari.

Valtuuston jäsenillä on valtava määrä ammattiosaamista ja tietopääomaa. Sitä tulisi hyödyntää entistä enemmän myös evästeenä valittavan hallituksen käyttöön. Mitä tulee hallitukseen, valittavan hallituksen päättää valtuuston kokous. Siihen olisi mielestäni syytä perustaa valtuuston jäsenistä ja mahdollisesti järjestövaliokunnasta koostuva vaalitoimikunta, jonka tehtävänä olisi ehdottaa valtuuston kokouksessa uudet Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenet seuraavalle toimintakaudelle.

Ennen kaikkea valtuuston jäsenten ääni on saatava enemmän kuuluviin. 

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa omassa yrittäjyydessäsi?

Yksi tärkeä asia on tietenkin oma jaksaminen, huolen pitäminen itsestä. Toinen on henkilökunta ja henkilökunnan hyvinvointi. Mikään yritys ei menesty ilman hyvää, osaavaa, ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilökuntaa. Kolmanneksi tärkeintä on lupausten pitäminen asiakkaalle. Se on edellytys omalle menestymiselle ja vakaalle liikepohjalle. 

Mari Laaksonen

Ikä: 47

Oma yritystoiminta: CleanMarin Oy, CM Investor Oy, Kiinteistöpalvelu Kotipiha Oy, S&M design Oy – Lastentarvike- ja sisustustuoteverkkokauppa Mixi.fi

Tämänhetkiset luottamustoimet yrittäjäjärjestössä: Helsingin yrittäjien puheenjohtaja, HyPoint Oy hallituksen jäsen, puheenjohtaja, Helsingin yrittäjät – Keski-Helsingin yrittäjien hallituksen jäsen, Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtaja

Valtuuston puheenjohtajistoehdokkaiden yhteisen vaalitentin tallenteen voit katsoa tästä. Tallenteella on ensin järjestön varapuheenjohtajaehdokkaiden tentti ja sen jälkeen valtuuston puheenjohtajistoehdokkaiden tentti.

Toimitus
Toimitus