5.10.2022 klo 07:20
Uutinen

Valtuuston vpj-vaali: Janne Vuorinen haluaa järjestön lunastavan palvelulupauksensa paremmin

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtajisto valitaan 22. lokakuuta liittokokouksessa Tampereella. Janne Vuorinen on ehdolla valtuuston varapuheenjohtajaksi.

Miksi haet valtuuston varapuheenjohtajaksi?

Olen saanut runsaasti kannustavia yhteydenottoja hakea tähän tehtävään. Tämä on merkittävä luottamustoimi, johon olen valmis sitoutumaan sen vaatimalla tavalla ja lunastamaan minulle asetetut odotukset.

Olin suunnittelemassa ja käyttöönottamassa Suomen Yrittäjien hallintouudistusta. Koen, että kehitystyö on ensimmäisen toimintakauden jälkeen kesken, etenkin valtuuston osalta. Minulla on laaja kokemus Yrittäjäjärjestön luottamustehtävistä sen kaikilla portailla. Toimin myös Suomen Kuljetus ja logistiikka SKAL ry:n luottamustehtävissä ja osaan katsoa järjestöämme myös toimialajärjestöjen näkökulmasta.  

Mikä on mielestäsi yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä?

Parantaa yritysten toimintaedellytyksiä ja tukea jäseniämme yrittäjän arjessa yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Missä yrittäjäjärjestö on mielestäsi onnistunut ja missä on kehitettävää?

Teemme arvokasta vaikuttamistyötä joka päivä. Erityisenä onnistumisena nostan nopean reagointikykymme koronapandemian alussa. Olimme ainoa elinkeinoelämän järjestö, joka kykeni tekemään rakentavia ja perusteltuja ehdotuksia tarvittavista toimista Suomen hallitukselle ja samaan aikaan moninkertaistamaan neuvontapalvelumme resurssit.

Kehitettävää näen mm. valtuuston roolissa. Sitä pitää vahvistaa tasolle, joka sille kaksi vuotta sitten annettiin. Myös sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä näen paljon kehitettävää.

Jos sinut valitaan, mihin suuntaan haluat olla viemässä yrittäjäjärjestöä?

Kehitymme vain rakentavalla yhteistyöllä, avoimuutta ja vuoropuhelua lisäämällä järjestömme kaikkien toimijoiden kanssa.

Meidän pitää lunastaa nykyistä paremmin palvelulupauksemme olla läsnä yrittäjän arjessa.

Minulle on tärkeää, että jäsenen ja koko järjestökentän ääni kuuluu nykyistä paremmin päätöksenteossa. Valtuuston varapuheenjohtajana teen parhaani, että näin myös tapahtuu. Pyrin toiminnassani aina siihen, että erilaiset näkökannat tulevat huomioiduksi.

On huolehdittava, että näemme ja tunnistamme toimintaympäristön muutokset ajoissa ja tarvittaessa tarkistamme suuntaamme. Meidän on oltava valmiita myös rohkeisiin kokeiluihin.

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa omassa yrittäjyydessäsi?

Palvele asiakkaasi mahdollisimman hyvin. Kartoita asiakkaan tarve ja tarjoa siihen asiakkaan kannalta kiinnostava ja kustannustehokas ratkaisu.

Henkilöstö on työllistävän yrityksen menestyksen avain. Arvostan työntekijöiden osaamista ja mielipiteitä. Jaan vastuuta ja annan heidän sopia keskenään käytännön asioista. Usein kuulen ongelmistakin vasta jälkikäteen, kun ne on ratkaistu. Näin meille on syntynyt hyvä tiimihenki ja työsuhteet ovat pitkiä.

Yrittäjän vapaus

Janne Vuorinen

Ikä: 56

Oma yritystoiminta: Yritykseni MP-Kuljetus Ky tuottaa kuljetuspalveluita, lähinnä kappaletavara- ja lämpösäädeltyjä elintarvikekuljetuksia. 30 vuotta johdin isäni kanssa yrityksiä, jotka valmistivat kartonki- ja aaltopahvipakkauksia teollisuudelle. Oman yritystoiminnan lisäksi toimin hallitusammattilaisena, nyt neljän yrityksen hallituksessa.


Tämänhetkiset luottamustehtävät yrittäjäjärjestössä: Suomen Yrittäjien valtuuston jäsen, Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen, Suomen Yrittäjien liikenteen ja logistiikan valiokunta (hallituksen edustaja), Suomen Yrittäjien rakentamisen valiokunta (hallituksen edustaja), Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja, kansanedustajan nimikkoyrittäjä, Sisäsuomen Kuljetusyrittäjät ry:n hallituksen jäsen, Tampereen Seudun Kuljetusyrittäjät ry:n hallituksen jäsen, kansanedustajan kummiyrittäjä 

Valtuuston puheenjohtajistoehdokkaiden yhteisen vaalitentin tallenteen voit katsoa tästä. Tallenteella on ensin järjestön varapuheenjohtajaehdokkaiden tentti ja sen jälkeen valtuuston puheenjohtajistoehdokkaiden tentti

Toimitus
Toimitus